Hans van Breukelen brengt foto expo SOS Kinderdorpen naar Eindhoven

Persuitnodiging

Hans van Breukelen brengt foto expositie van SOS Kinderdorpen naar Eindhoven

November 2012 --- SOS Kinderdorpen gooit het campagneroer om: vanaf dit najaar laat de kinderhulporganisatie kinderen zelf aan het woord. In de campagne 'Familie is je Basis' vertellen kinderen uit de programma's van SOS Kinderdorpen in hun eigen woorden waar het simpelweg om gaat: de liefde, zorg en veiligheid van een familie. Doel van de campagne is aandacht te vragen voor kinderen zonder ouders of veilig thuis en 7.000 nieuwe donateurs te vinden om deze kinderen weer een familie te kunnen geven.

Hans van Breukelen, sinds1994 ambassadeur van SOS Kinderdorpen, is net terug van een indrukwekkend bezoek aan het SOS kinderdorp in Gambia. Hans is elke keer weer geraakt door de warmte en veiligheid die SOS moeders geven aan de kinderen. Zij vormen de basis waardoor deze kinderen weer kans hebben op een toekomst. "In een SOS kinderdorp vinden kinderen warmte en veiligheid. Het biedt ze perspectief voor de toekomst en dat is iets dat van alle kanten ondersteund moet worden." Van Breukelen vertelt zijn verhaal naar aanleiding van zijn reis, op de locatie van de foto expositie 'Familie is...' op het Clausplein in Eindhoven.

Foto expositie Familie is...
Van 28 november t/m 3 december is de foto expositie 'Familie is...' van SOS Kinderdorpen te zien in Eindhoven. In deze expositie tonen kinderen uit het SOS kinderdorp en de sloppenwijken in Medan, Indonesië, wat familie voor hen betekent. Ze legden onder begeleiding van fotograaf Lars van den Brink, vast wat zij belangrijk vinden: vriendschap, de band met familie en een veilig thuis. Van den Brink portretteerde hen in hun eigen omgeving. De beelden samen vertellen het ontroerende verhaal.

Lars van den Brink: 'Misschien is het de onbekendheid met media en fotografie, maar het volle vertrouwen dat de kinderen in mij stelden en daarmee de totale medewerking die zij gaven, heeft mij zeer geroerd. Door dat vertrouwen, de aandacht en het plezier dat de kinderen hadden in dit project voelde ik mij verplicht om een serie te maken die de kinderen van Medan recht zou doen en daarmee alle mensen die hen ondersteunen.'

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 60 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl

Geplaatst in:

SOS Kinderdorpen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234