Croon-BAM-Mobilis verwerven contract onderhoud Westerscheldetunnel

Borssele, 23 november 2012. De N.V. Westerscheldetunnel gunt het onderhoud aan de tunnel en de toeleidende wegen voor de periode 2013-2033 aan de combinatie Croon-BAM-Mobilis. Dit is het resultaat van een niet-openbare Europese aanbesteding. Het contract gaat in op 14 maart 2013, precies 10 jaar na de officiële opening van de Westerscheldetunnel.

Omdat het bestaande onderhoudscontract in 2013 afloopt, werd door de N.V. Westerscheldetunnel een nieuw contract met een looptijd van 20 jaar, tot het einde van de exploitatieperiode, in de markt gezet. De aanbesteding was een intensief proces met een doorlooptijd van meer dan een jaar. In de gunning heeft het kwaliteitsaspect voor 70% meegewogen en de prijs voor 30%. Zo kunnen naar het oordeel van de N.V. Westerscheldetunnel de veiligheid en de beschikbaarheid het beste gegarandeerd worden tegen een marktconforme prijs. De winnende partij heeft zich duidelijk als beste onderscheiden van de overige deelnemers. De bedrijven die deel uitmaken van de combinatie Croon-BAM-Mobilis waren afzonderlijk reeds betrokken bij het ontwerp en de bouw van de Westerscheldetunnel, evenals bij het onderhoud in de afgelopen tien jaar.

Beschikbaarheid
De combinatie is verheugd de komende 20 jaar het onderhoud te mogen uitvoeren. Men ziet in de keuze voor hun onderneming een bevestiging van het vertrouwen in hun expertise op het gebied van onderhoud van complexe infraprojecten. De combinatie wil zich in de toekomst blijven onderscheiden met hoogwaardige dienstverlening. Dit komt de kwaliteit van het onderhoud van de Westerscheldetunnel en daarmee ook de veiligheid en de beschikbaarheid ten goede. Het zijn eigenschappen die tijdens de selectiefase kritisch zijn beoordeeld omdat niet alleen de N.V. Westerscheldetunnel, maar ook de weggebruikers daaraan veel waarde hechten.

Croon Elektrotechniek
Croon Elektrotechniek is de grootste in elektrotechniek gespecialiseerde onderneming in Nederland. De onderneming is ook betrokken bij de aanleg en het langjarig onderhoud van de Tweede Coentunnel, bij het Maasvlakte-Vaanplein-project met de Botlektunnel en de Thomassentunnel en het Sluiskiltunnel project. Daarmee is Croon partij in de drie grootste langjarige onderhoudsverbintenissen die recent zijn gegund.

Mobilis
Mobilis is een onderdeel van TBI Infra en als zelfstandige onderneming gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van integrale projecten in de civiele bouw. Als marktgebieden onderscheidt Mobilis : Infra, Industrie en Water. Een bedrijf met een rijke historie, dat thans onder anderen betrokken is bij de realisatie van de Tweede Coentunnel, de Spoortunnel in Delft, Station Rotterdam CS, de Sluiskiltunnel en de Tuibrug over de Waal in de A50.

BAM Civiel
BAM Civiel bv is een werkmaatschappij van de Koninklijke BAM Groep nv en gespecialiseerd in integrale oplossingen voor complexe, multidisciplinaire projecten in de civiele betonbouw. BAM Civiel beheerst het totale proces, van de initiatieffase via ontwerp en realisatie tot onderhoud, beheer en exploitatie. We zijn onder andere betrokken bij de realisatie en het onderhoud van infrastructurele projecten zoals de Sluiskiltunnel in Terneuzen, de Stadsbrug Nijmegen en de verbreding van de A12 tussen Utrecht-Lunetten en Veenendaal.

Geplaatst in:

Croon Elektrotechniek B.V.

website:
www.croon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234