Spoorwegmuseum opent De Vuurproef

Met een spetterende show van theatergroep Tuckers Connexion opende Het Spoorwegmuseum gisteren de nieuwe museumattractie De Vuurproef. De Vuurproef neemt de bezoeker mee op een virtuele reis door bijna twee eeuwen treingeschiedenis, een 'belevenis' die tegelijkertijd leerzaam en spannend is. Vanaf vandaag is De Vuurproef open voor publiek. Meer informatie over De Vuurproef via www.vuurproef.nl

De Vuurproef: een onvergetelijke reis door 200 jaar spoorgeschiedenis
Directeur Paul van Vlijmen benadrukte tijdens de opening dat de komst van de trein deuren voor ons heeft geopend. Het station werd een poort naar de wereld. Tegenwoordig is een rit in de trein de gewoonste zaak van de wereld. Voor de pioniers uit de begintijd van de trein was dat wel anders. De eerste machinist is te vergelijken met de astronaut van nu: hij bestuurde een vuurspuwend monster dat snelheden haalde die in die tijd voor onmogelijk werden gehouden. De Vuurproef neemt de bezoeker mee terug naar het gevoel van de pioniers van weleer. Een onvergetelijke en gevaarlijke reis door 200 jaar spoorgeschiedenis.

Rutger Hauer
In de huidige vier 'Werelden' van Het Spoorwegmuseum staat telkens een ander onderdeel van de spoorweggeschiedenis centraal. De Grote Ontdekking verhaalt over het prille begin van de spoorwegen, Droomreizen gaat over het luxe reizen aan het einde van de negentiende eeuw, Stalen Monsters over het werken aan het spoor en De Werkplaats over spoorwegmaterieel. Wat in dit rijtje nog ontbreekt is een rode draad waarin de verhalen uit de geschiedenis van het spoor aan het heden worden gekoppeld. Wat heeft de komst van de trein voor de wereld betekend? De ingrijpende maatschappelijke en economische veranderingen, de ontwikkelingen die de trein onderging, de aansprekende momenten in de spoorweggeschiedenis en de rol die de trein tegenwoordig speelt: ze komen allemaal aan bod. Rutger Hauer treedt op als verteller, hij neemt de bezoeker mee langs de spoorhistorie. Daarbij wordt hij geassisteerd door actrice Nhung Dam.

Bekijk het videopersbericht:
http://www.youtube.com/watch?v=J887-EBgN1M&feature=youtu.be

Meer informatie en beeldmateriaal:
Het Spoorwegmuseum, PR & Communicatie, Evertjan de Rooij
E: e.d.rooij@spoorwegmuseum.nl
T: 030-2306262
M: 06-43444452

Het Spoorwegmuseum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234