'Zie ginds komt stoomboot' meest populaire Sinterklaasliedje

AMSTERDAM, 20121121 -- Van alle bekende sinterklaasliedjes is 'Zie ginds komt de stoomboot' het meest populair. Deze gezellige meezinger kreeg bijna een kwart van de stemmen. Dat blijkt uit onderzoek van Sinterklaasliedjes.nl, uitgevoerd door Noviodata, onder ruim 1050 mannen en vrouwen in de leeftijd van 19 jaar en ouder.

Top 5 sinterklaasliedjes
1. Zie ginds komt de stoomboot - 23,8%
2. Zie de maan schijnt door de bomen - 21,7%
3. Zachtjes gaan de paardenvoetjes - 15,0%
4. Sinterklaas kapoentje - 11,6%
5. O, kom maar eens kijken - 10,5%

Paardenvoetjes
Opvallend is dat het liedje 'Zachtjes gaan de paardenvoetjes' beduidend populairder is onder vrouwen dan onder mannen. Waar het liedje bij vrouwen met 20% van de stemmen een mooie derde plaats in de top 5 krijgt, krijgt het liedje een vijfde plaats bij de mannen. Slechts 10% van de mannen beoordeelt dit liedje als het mooiste Sinterklaasliedje ooit.

Sinterklaas goedheiligman
Bijna 85% van de ondervraagden in de leeftijd van 18 t/m 29 jaar geeft aan samen met hun kind(eren) de schoen te zetten. De kans dat het Sinterklaasliedje 'Sinterklaas goedheiligman' dan uit volle borst wordt meegezongen komt is klein. Mannen én vrouwen beoordelen dit liedje als het minst populaire Sinterklaasliedje ooit.

Het onderzoek is uitgevoerd door Noviodata in opdracht van Sinterklaasliedjes.nl.

Kids Marketeers

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234