Lundia in nieuwe handen en nog steeds uniek in meubelland

Met de overdracht, vorige week, van de Kastenwinkels in Groningen en Eindhoven hebben de families Heinen en ten Brinke volledig afscheid genomen van het Lundia bedrijf. In mei van dit jaar, zijn de overige Kastenwinkels reeds verzelfstandigd en in eigendom overgedragen aan nieuwe eigenaren. De nieuwe eigenaren van de Kastenwinkel Varsseveld beheren de Lundia franchiseformule, waarbij alle, nu zelfstandige, winkels zijn aangesloten.

Eerder dit jaar, in maart, werd de productie vanuit het Gelderse Varsseveld verhuisd naar een productiebedrijf in Bulgarije, dat de productie van het bekende Lundia Original systeem overnam en is het merk Lundia verkocht aan JéWéRET te Gorinchem, onderdeel van N.V. Deli Maatschappij. De fabrieks- en kantoorpanden aan de Dames Jolinkweg worden binnenkort in zijn geheel in gebruik genomen door Kramp te Varsseveld, één van de snelst groeiende technische groothandels, in Europa.

De gebroeders Heinen namen in de jaren 70 het Lundia kastenbedrijf van hun vader over en zetten de Lundiawinkels in de jaren 80 op de kaart. In Varsseveld werd op het bedrijventerrein aan de Dames Jolinkweg de productie uitgebreid. Daarnaast waren de Lundia winkels in de binnenstad van nagenoeg alle grote steden en in de grote woonmalls vertegenwoordigd. Kenmerkend in het productengamma was het unieke Lundia kastensysteem van massief vurenhout, volledig modulair, zelf op te bouwen en oersterk vanwege een unieke verbindingstechniek.

Na het terugtreden van de familie Heinen uit het management kende het bedrijf een aantal moeilijke jaren, mede als gevolg van gewijzigde marktomstandigheden. De laatste jaren is er echter gericht gewerkt aan een vernieuwd Lundia, waarbij het bekende merk, wat retail betreft, zich in het geheel richt op kast- en opbergsystemen. Daarnaast is Lundia via haar website en een uitgekiende internet strategie weer 'top of mind' geworden bij consumenten die aan kasten en inrichting denken. Door de nieuwe producent in Bulgarije kan het Lundia Original systeem duurzaam en concurrerend worden geproduceerd.

JéWéRET wil een aantal nieuwe productlijnen in de Benelux introduceren en het sterke merk Lundia aan deze lijnen koppelen. Het betreft onder andere binnendeuren en schuifdeurkasten, die via de bouwmarkten te verkrijgen zijn. Met JéWéRET werd overeenstemming bereikt over de verkoop van de merkrechten en het behoud van het merk Lundia voor de retail kastenformule. Een transactie waardoor de aandacht voor het merk Lundia opnieuw zal toenemen.

De Lundia retailformule is door dit alles weer opnieuw uniek in meubelland; verkoop door en via internet gekoppeld aan stadwinkels en desgewenst het inschakelen van het thuisadvies team. Dit met een uniek concept aan maatwerk dienstverlening, waarbij tezamen met de consument de beste kastenoplossing voor in huis wordt bedacht. De wijze waarop de consument tegemoet wordt getreden is direct en klantgericht. De eigenaren van de winkels hebben zich te houden aan de unieke Lundiafranchiseformule, die ze zelf mede bepalen.

De nieuwe eigenaren van de franchiseformule openen binnenkort haar experience center in Varsseveld, waar op een oppervlakte van 600 m2 alles op het gebied van kasten en opbergen te zien is. Het programma bestaat nu uit moderne (maatwerk) kastenlijnen en een schuifdeurenprogramma. Uiteraard is het Lundia Original systeem in zijn volle omvang te bewonderen, het systeem dat vanwege zijn duurzaamheid opnieuw sterk in de belangstelling staat.

Een van die nieuwe eigenaren René Lievers, een meubelretailer pur sang, ziet Lundia als een unieke kastenspecialist in meubelland. "Wat we willen bereiken is dat iedere Nederlander die van plan is om een kast te kopen in ieder geval denkt, indien ik niet bij Lundia ben geweest ben ik niet in staat een juiste afweging te maken. Wat ons echter het meest onderscheid van de concurrentie is onze manier van werken. Met zeer goed opgeleid verkooppersoneel en een succesvol thuisadvies team, dat de consument in de eigen woonomgeving adviseert, is Lundia in staat in alle opzichten oplossingsgericht maatwerk aan te bieden".

Op dit moment zijn er door de nieuwe eigenaren van de Lundia retailformule stadswinkels geopend in Groningen en Eindhoven. Daarnaast is er een Lundia vestiging in Rotterdam Alexandrium. De winkel in Amsterdam centrum, aan de Weteringschans, alsmede de winkels in Utrecht (Nobelstraat) en Den Haag (Fluwelen Burgwal) zijn zelfstandige winkels van nieuwe eigenaren, die zich geheel aan de Lundiafranchiseformule committeren. In Arnhem is Lundia, via franchisenemer Rob Brandt, terug in de binnenstad. Er zullen meer nieuwe franchisenemers volgen. Lundia is dan wel in nieuwe handen overgegaan, maar in meubelland nog steeds uniek.

Geplaatst in:

Nadere informatie te verkrijgen bij de heer Rene Lievers , 0641662086

Lundia B.V.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234