Uitnodiging Studentendebat "Studeren is investeren" op 28 november a.s

UITNODIGING VOOR DE PERS

Studentendebat "Studeren is investeren" op 28 november a.s

Onlangs heeft Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) de website Financieel Studieplan gelanceerd. Met deze website krijgen HBO- en WO-studenten meer inzicht in hun inkomsten, uitgaven en eventuele studielening. Het Financieel Studieplan wordt gesteund door en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Ministerie van OCW, DUO, Nibud en jongeren- en studentenorganisaties.

Op 28 november a.s. zal het Financieel Studieplan formeel gelanceerd worden met een Studentendebat "Studeren is Investeren". Studeren is investeren. Maar wat zijn de gevolgen van het lenen voor studenten? Zeker in het licht van een eventueel sociaal leenstelsel. En is het lenen van geld door studenten niet te gemakkelijk? Wat is de zorgplicht van DUO richting studenten en hun toekomst? Krijgen studenten voldoende voorlichting over de gevolgen van hun lening?

Bij het debat zijn in ieder geval aanwezig: Michiel Rog (CDA), Jasper van Dijk (SP), Pieter Duisenberg (VVD), Paul van Meenen (D66) en Norbert Klein (50+), de voorzitters van studentenorganisaties ISO, LKVV en LSVb; de directeuren van de HBO-raad, NIBUD en vertegenwoordigers van Wijzer in Geldzaken en de NVB

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom

Datum: 28 november 2012
Tijdstip: 16.00 tot 17.30 uur
Locatie: Eerste Kamer, Den Haag

Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst door te bellen met David Gribnau, woordvoerder WWJB, telefoon 06 204 153 29 of door een e-mail te sturen naar pers@wwjb.nl. Een compleet overzicht van het programma is ook op te vragen bij David Gribnau.

Accreditatie is verplicht


Stichting Weet Wat je Besteedt
Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) is een onafhankelijke stichting met als partners KPMG, Nibud, PGGM, SNS REAAL, Ballsmedia, Emakina, Microsoft en SNS REAAL Fonds. WWJB richt zich op het vergroten van de financiële zelfredzaamheid bij jongeren van 12 tot 25 jaar. WWJB is daarvoor continu in gesprek met jongeren (zowel offline als online) en ontwikkelt samen met hen innovatieve initiatieven die bijdragen aan hun financiële inzicht en weerbaarheid.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:
David Gribnau, PR-adviseur
Maliebaan 12
3581 CN Utrecht
Mobiel 06 204 153 29
E-mail pers@wwjb.nl

Stichting Weet Wat Je Besteedt

website:
www.wwjb.org

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234