Hotelovernachtingen: waar de prijs-kwaliteitverhouding (niet) overeenkomt

NEURENBERG, Duitsland, November 21, 2012 /PRNewswire/ --In welke stad krijgen hotelgasten het meest en in welke het minst voor hun geld? hotel.info [http://www.hotel.info ], de gratis onlinehotelreserveringsservice voor meer dan 210.000 hotels wereldwijd onderzocht de meningen van de meer dan vijf miljoen boekingsklanten op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding en concludeerde het volgende.
De hoteliers van Den Haag staan op de eerste plaats qua prijs-kwaliteitverhouding van de vijf grootste Nederlandse steden. De boekingsklanten plaatsten de stad waar het Nederlandse parlement zetelt op plaats 1 met 6,78 punten. Rotterdam, met de grootste zeehaven van Europa, behaalde de tweede plek met 6,47 punten. De hoofdstad Amsterdam staat in de nationale ranglijst op plaats 3, met een waardering van 6,27. Vlak daarna komt Eindhoven (6,24). Duidelijk op de laatste plaats komt Utrecht met 5,92 punten.
De gouden stad Praag biedt naast indrukwekkende gebouwen en een grote verscheidenheid aan cultuur ook de beste prijs-kwaliteitverhouding van de internationale metropolen. Met 7,98 punten is de Tsjechische hoofdstad de koploper in de internationale ranglijst, waarin vooral Oost-Europese bestemmingen in de bovenste regionen staan. Daarom was het verrassend dat de boekingsklanten de Portugese hoofdstad Lissabon met 7,95 punten op de tweede plaats zetten.
Terwijl het Finse Helsinki met 7,14 punten nog plaats 19 bereikte, waren de gasten in de andere Scandinavische hoofdsteden minder tevreden met wat ze in de hotels voor hun geld kregen. Stockholm (6,45), Oslo (6,13) en Kopenhagen (6,06) hebben volgens de boekingsklanten van hotel.info duidelijk een lagere prijs-kwaliteitverhouding. Ook de hoteliers in Brussel met 6,75, Londen met 6,30 en Amsterdam met 6,27 hebben nog veel ruimte voor verbeteringen.
Het volledige persbericht vindt u hier:
http://www.hotel.info/Press/Article?item=1802&lng=NL

Perscontact:

hotel.info
Hugo-Junkers-Strasse 15-17
90411 Nürnberg
Duitsland
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Fax: +49-(0)911-59832-11
E-mail: presse@hotel.info


URL: http://www.hotel.info


hotel.info

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen