Rathenau Instituut lanceert social game SuperHuman

Aan spelers de keus: willen ze door training of met verbeteringstechnologieën hun doel bereiken?

De term mensverbetering - oftewel human enhancement - duidt de opkomst van een reeks nieuwe middelen en technologieën aan. Aanvankelijk werden deze voor zieke mensen ontwikkeld, en nu worden ze steeds vaker ook gebruikt door gezonde mensen om nóg beter te presteren of voor de dag te komen. Bekende voorbeelden zijn Viagra, het ADHD-medicijn Ritalin en bètablokkers.

Uitdaging
De iPhone game werkt als volgt: spelers worden in teams uitgedaagd zo snel mogelijk een berg (drie levels: Kilimanjaro, Matterhorn, Mount Everest) te beklimmen. Spelers kunnen er voor kiezen om - al dan niet geaccepteerde - enhancements te gebruiken, ter verbetering van hun tijd. Door de beklimming van de berg worden spelers aan het denken gezet: hoe ver wil je zelf gaan, wat zijn de gevolgen voor jou, en je team? Met deze social game wil het Rathenau Instituut spelers confronteren met de trend van human enhancement.

Inzicht krijgen
Volgens Antoinette Thijssen, hoofd communicatie van het Rathenau Instituut is deze social game de uitgelezen manier om spelers aan het denken te zetten: "Human Enhancement lijkt een abstract thema, maar spelenderwijs krijg je inzicht op welke technologie er al bestaan, welke er zullen komen en hoe je er zelf tegenover staat."

Speel de game: www.rathenau.nl/superhuman

Geplaatst in:

Voor meer informatie over de game, kunt u contact opnemen met Marlies Hanifer via 070-3421542 / m.hanifer@rathenau.nl.

Rathenau Instituut

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234