EMBRAER KC-390 onderworpen aan ultieme windtunneltest

German-Dutch Wind Tunnels DNW heeft onlangs de aerodynamische tests afgerond van een geavanceerd windtunnelmodel van de EMBRAER KC-390, een nieuw toestel van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer. Het model is ontworpen en gebouwd door het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). De officiële video van de aerodynamische tests van het model is op 20 november gepresenteerd in São Paolo (Brazilië), in aanwezigheid van Prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Het officiële bezoek van het kroonprinselijk paar aan Brazilië, samen met een uitgebreide delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven, duurt van 19 tot en met 23 november.

Het nu geteste nieuwe windtunnelmodel van de EMBRAER KC-390 is een aangepaste versie van een reeds eerder getest model (http://youtu.be/9j6sY4QsHOQ). Bij de nieuwste windtunneltests werd ook het bijtanken van het toestel in de lucht gesimuleerd, evenals het afwerpen van een parachute met daaraan een vracht. Tevens werden speciaal ontwikkelde complexe meettechnieken toegepast om meer inzicht te krijgen in specifieke verschijnselen, zoals het 'velocity flow field', een stromingsveld dat bij een bepaalde snelheid ontstaat.

De windtunneltests maken deel uit van een serie tests die in opdracht van Embraer worden uitgevoerd. Ten behoeve van dit project hebben DNW en NLR de handen ineengeslagen om te komen tot een 'one-stop-shop'-benadering. Beide partijen brengen daarbij hun specifieke expertise in. Het geavanceerde model van de KC-390 weerspiegelt de uitgebreide expertise die wordt toegepast om de complexe windtunneltests uit te voeren. Met name de simulatie van het bijtanken in de lucht door middel van een hose & drogue-systeem vereiste creatieve en innovatieve oplossingen.

http://www.youtube.com/watch?v=m-YXCC_9hEg

Geplaatst in:

Nadere informatie:Frank Vos 06 23347785; Frank.Vos@nlr.nl

Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234