Meerderheid bedrijven heeft talent medewerkers niet in kaart

Almere, 20 november 2012 - Er bevindt zich vaak meer talent binnen een bedrijf dan waar het management zich bewust van is. Meer dan de helft (52 procent) van de bedrijven heeft geen inzicht in het talent dat zij in huis heeft. Als reden noemen veel bedrijven dat talentontwikkeling binnen hun organisatie niet voldoende prioriteit heeft. Dit blijkt uit het rapport 'Jong talent naar de top' van ASA, specialist in bemiddeling van studenten en young professionals, waarin 275 bedrijven zijn bevraagd over talentontwikkeling.

Wanneer een bedrijf de talenten van medewerkers in kaart wil brengen, dan gebeurt dat meestal door middel van beoordelingsgesprekken (77 procent). 65 procent kiest voor het houden van interviews en 23 procent houdt talent-assessments om de talenten van hun medewerkers inzichtelijk te krijgen. Overige manieren zijn een persoonlijkheidstest (22 procent), rollenspel (17 procent), analytische capaciteitentest (11 procent) en een drijfverentest (7 procent).

"Het vermogen om talent aan te trekken wordt voor veel bedrijven de komende jaren één van de belangrijkste onderscheidende factoren", stelt Jan van Gorkum, algemeen directeur van ASA. "Echter blijkt het uitvoeren van een effectieve talentstrategie nog vaak een uitdaging voor organisaties. Om deze reden hebben we onderzoek gedaan naar de huidige stand van zaken en verschillende best practises in kaart gebracht. Het rapport biedt bedrijven inzicht in effectieve talentontwikkeling en geeft handvatten om dit op een goede manier aan te vliegen. Om een gunstige concurrentiepositie te behouden, kunnen organisaties immers niet meer achterblijven en is het aantrekken van het juiste talent essentieel."

Het Trendrapport van ASA over het aantrekken en behouden van jong talent is gratis aan te vragen via: www.asatalent.nl/trendrapport2012.

ASA; de talentversnellers
Al 40 jaar is ASA arbeidsspecialist in de bemiddeling van HBO en WO studenten en starters naar bijbanen, studiegerichte bijbanen en starterfuncties. ASA vormt de brug tussen het bedrijfsleven en hoogopgeleid jong talent. De groei van bedrijven versnelt ASA door hen goed aangesloten te houden op een vijver vol talent. Dit doet ASA door bedrijven te faciliteren bij het opbouwen van een kwalitatieve flexibele schil, te adviseren over het boeien van jong talent en te inspireren om talenten optimaal te benutten.

ASA versnelt de talenten van hoogopgeleide studenten en starters. Tijdens de studie ontdekken zij hun talenten via leuke bijbanen. Verderop in de studie ontwikkelen de studenten hun talenten via bijbanen die aansluiten op hun studie. Na het afstuderen zoekt ASA de juiste baan en het juiste bedrijf, die optimaal aansluit bij de studie en de kernkwaliteiten. Hierdoor kunnen starters de kernkwaliteiten die ze hebben ontdekt en ontwikkeld, optimaal benutten.

ASA heeft meer dan 30 vestigingen. De locaties zijn gevestigd in alle studentensteden en in onderwijsinstellingen. ASA beschikt over een database met ruim 45% van het totale aantal HBO- en WO studenten in Nederland.

ASA heeft 2 labels:
- ASA Student: HBO en WO Studenten voor (studiegerelateerde) bijbanen
- ASA Young Professionals: Young professionals, HBO of WO afgestudeerd tot 3 jaar werkervaring, via werving en selectie, detachering en flexwerk
Bezoek voor meer informatie www.asatalent.nl.

ASA

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234