Voetbalclubs staan op tegen kanker

Amsterdam, 20 november 2012 - In het weekend van 23, 24 en 25 november staan alle 36 voetbalclubs uit de Eredivisie en de Jupiler League op tegen kanker. Tijdens de 18 wedstrijden wordt in elk stadion het publiek opgeroepen om letterlijk op te staan tegen kanker, te stoppen met het gebruik van kanker in de spreekkoren en geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding om zo onderzoek naar kanker mogelijk te maken.

Voor dit bijzondere voetbalweekend hebben Stichting Meer dan Voetbal en KWF Kankerbestrijding de handen ineen geslagen en de voetbalclubs gevraagd op te staan tegen kanker. Iedere club vult de actie op zijn eigen manier in. Zo zal bij PSV Maarten van der Weijden, bij N.E.C. Frans Paymans, bij FC Volendam Cor Tol, bij Willem II Bud Brucken, bij FC Oss Bart van Muyen, bij VVV Venlo Frank van Kouwen en bij RKC Waalwijk Rick Hoogendorp voor aanvang van de wedstrijd de oproep vanaf op de middenstip. Al deze clubiconen staan komend weekend op de middenstip om de supporters op te roepen om in actie te komen voor KWF Kankerbestrijding. Per stadion worden verschillende acties ingezet zoals een SMS-actie of een collecte om geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Als partner van KWF Kankerbestrijding stonden PSV en FC Utrecht al eerder op. Hans van Breukelen hield in 2010 voor aanvang van een wedstrijd tussen beide clubs een toespraak en liet alle supporters in het stadion opstaan. Hans van Breukelen: "Kanker is een rotziekte waar iedereen vroeg of laat, van dichtbij of verder af, mee te maken krijgt. Daar moeten we ons met z'n allen voor inzetten. Ik geloof in de kracht van het collectief; als iedereen een bijdrage levert aan wetenschappelijk onderzoek, verbeteren we onze eigen toekomst. Daarom ben ik blij dat alle clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League opstaan tegen kanker en hun supporters vragen hetzelfde te doen. En natuurlijk is dit een kans om de supporters erop te wijzen dat kanker geen scheldwoord is. Kanker is vreselijke ziekte en hoort niet thuis in de spreekkoren!"

Als maatschappelijk partner van de Eredivisie staat ook de Vriendenloterij op tegen kanker. Om de oproep te versterken stelt de Vriendenloterij al haar uitingen rondom het voetbal, zoals de ruimte op de ledboarding en de reclamezendtijd rondom Studio Sport, het komende weekend beschikbaar voor KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding wordt al sinds 1998 gesteund door de Vriendenloterij.

Sta op tegen kanker
Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Per uur overlijden er in Nederland vijf mensen aan kanker. Kanker raakt dus iedereen. KWF Kankerbestrijding droomt van een wereld waarin niemand meer overlijdt aan kanker. Daarom roept KWF iedereen op te staan tegen kanker. Door donateur of vrijwilliger te worden of door zelf een actie te organiseren om geld in te zamelen voor KWF. Want, als we samen opstaan kunnen we investeren in onderzoek en kanker terugdringen.

Geplaatst in:

KWF Kankerbestrijding

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234