Persuitnodiging: Nationaal Export Event 2012

Nationaal Export Event 2012
Opening door Minister Ploumen en uitreiking Export Trophy en Exportmanager Award

Geachte Redactie,

DHL, ING, ExportSelect en Fenedex en organiseren op 28 november aanstaande het Nationaal Export Event 2012. Tijdens dit evenement staat export centraal. Export is nog steeds de motor van de Nederlandse economie. De economie krimpt en voor het herstel is het van cruciaal belang het exportpotentieel te benutten.
De deelnemende bedrijven worden geïnspireerd tijdens een boeiend programma bestaande uit vooraanstaande sprekers, de uitreiking van de DHL Export Trophy 2012, workshops over actuele thema's, en de finale en uitreiking van de Exportmanager Award 2012.

Datum: 28 november 2012
Locatie: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Tijd: 10:45 - 17:30 uur

Programma:

10:45 uur:
Welkom door dagvoorzitter Humberto Tan

11:00 uur:
Opening Event en speech door Mevrouw Drs. E.M.J. Ploumen , Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

11:15 uur
Key note speaker Prof. Dr. A.H.G. Rinnooy Kan

11:45 uur
Bekendmaking en uitreiking DHL Export Trophy 2012

12:15 uur
Workshop ronde 1 (6 parallelle workshops)
1 Structureel partnernetwerk opbouwen in Europa
2 Export Control
3 Delivering Tomorrow, logistiek in het jaar 2050
4 Onderhandelen met Chinezen
5 Betreden van de Russische markt
6 Wereldwijd virtueel samenwerken

13:15 uur
Lunch

14:15 uur
Speech door: Juultje van der Wijk - Global Head of Trade Finance Services ING

14:30 uur
Finale Exportmanager Award 2012
De drie finalisten van de Exportmanager Award 2012 zijn:
Dhr. Peter Begeman, United Biscuits / Verkade
Regional General Manager Peter Begeman heeft al ruim 12 jaar exportervaring. Sinds zijn aantreden in 2008 heeft de Export van United Biscuits Europe een enorme vlucht genomen.

Dhr. Peter Verhagen, Sonneveld Group B.V.
Peter Verhagen heeft al 15 jaar exportervaring. Hij is sinds 2001 Business Development Director bij Sonneveld Group B.V., een onderneming in bakkerijgrondstoffen. Onder zijn leiding heeft de export zich bij Sonneveld nog verder ontwikkeld.

Dhr. Maurice de Vlieger, Thermobile Industries B.V.
Maurice de Vlieger zit al 14 jaar in de export. De laatste 2 jaar is hij als Sales & Marketing Director verantwoordelijk voor de exportstrategie van Thermobile Industries B.V. dat wereldwijd mobiele luchtverwarmingsapparatuur vermarkt

15:45 uur
Pauze

16:15 uur
Workshop ronde 2 (6 parallelle workshops)
1 Internationale Overnames en Joint Ventures
2 Export Control
3 Delivering Tomorrow, logistiek in het jaar 2050
4 Onderhandelen met Chinezen
5 Betreden van de Russische markt
6 Wereldwijd virtueel samenwerken

17:15 uur
Juryverslag en uitreiking Exportmanager Award 2012

17:30 uur
Netwerken met een borrel

U bent van harte uitgenodigd om het gehele Nationaal Export Event 2012 bij te wonen. Wij verzoeken u zich aan te melden bij Arlette van der Vliet, projectmanager (arlette@fenedex.nl).

Interviews
Wij bieden u graag de gelegenheid de winnaars van de DHL Export Trophy 2012 en de Exportmanager Award 2012 te interviewen. Ook zijn er vertegenwoordigers van ING, DHL, Fenedex en ExportSelect aanwezig om de media te woord te staan.
Voor meer informatie over het congres en het aanvragen van interviews, kunt u contact opnemen met Arlette van der Vliet, projectmanager (arlette@fenedex.nl).

Online reporting
Voor, tijdens en na het evenement twitteren: #exportevent.

Persbericht
Het persbericht over het Nationaal Export Event is op 29 oktober 2012 beschikbaar vanaf 10:30 uur. Op te vragen bij een van onderstaande contactpersonen voor de media.

Over de bedrijven achter het Nationaal Export Event 2012

DHL - Het logistieke bedrijf voor de hele wereld
DHL biedt klanten expertise in internationale expres, lucht - en zeevracht, transport via de weg en het spoor, contractlogistiek en internationale postdiensten. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 275.000 medewerkers. Kwaliteit, service, en kennis van de lokale markt zijn gericht op het voorzien in behoeften in de gehele distributieketen. DHL neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door zich in te zetten voor klimaatbeheer, rampenbestrijding en onderwijs. DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL. De groep boekte in 2011 een omzet van meer dan 53 miljard euro.

Contactpersoon voor de media:
Frédérique Martin, Frederique.Martin@dhl.com, tel: 06-535 97 253


ING
ING is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse origine en levert diensten op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen die inspelen op de wensen van een brede klantengroep. Voortaan richten wij ons op onze positie als internationale retail-, direct- en zakenbank, terwijl we een optimale basis creëren voor een onafhankelijke toekomst van onze verzekeringsactiviteiten, inclusief vermogensbeheer.
ING heeft een internationaal netwerk van 4000 eigen bankfilialen in meer dan 40 landen. Met omvangrijke bankactiviteiten in de opkomende markten heeft ING diepgaande kennis over de kansen die deze landen bieden voor Nederlandse ondernemingen.

Contactpersoon voor de media:
Robert Gunther, Robert.Gunther@ing.nl, tel: 06-50257879

ExportSelect
"ExportSelect is sterk gespecialiseerd in de werving en selectie voor export- en internationale (senior) managementfuncties. ExportSelect beschikt over één van de grootste netwerken met kandidaten met internationale ervaring, voldoende export en -talenkennis en altijd met goede branche- en landenervaring passend bij iedere search opdracht. Wij bemiddelen o.a. bij vacatures voor exportmanager, area manager of international sales manager. Voor meer informatie: www.exportselect.nl."
 
Contactpersoon voor de media:
Raymond Smid, Managing partner, tel. 026 376 45 81

Fenedex
Fenedex is het grootste exportnetwerk van Nederland. De vereniging is in 1954 door en voor het Nederlands internationaal opererende bedrijfsleven opgericht. Fenedex is onafhankelijk en ongesubsidieerd. De organisatie heeft tot doel de Nederlandse export en internationalisatie van het bedrijfsleven te stimuleren en te professionaliseren. Dit gebeurt door middel van kennis- en ervaringsuitwisseling, een uniek netwerk en een hoogwaardig dienstenpakket.
Fenedex heeft ruim 1100 leden en duizenden klanten die zij dagelijks verbindt, adviseert, opleidt en waarvan zij de belangen behartigt. Kortom een brancheoverschrijdende partner voor expansie in het buitenland.

Contactpersson voor de media:
Arlette van der Vliet, arlette@fenedex.nl, tel. 06-419 30 129

Fenedex

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234