Fiom breekt lans voor afstandsmoeders

's-Hertogenbosch- 'Ik zie het koppie al', zegt de huisarts tegen de dertienjarige Henny. Paniek. Ze kwam bij hem vanwege buikpijn. Dan gaat alles razendsnel. Met een ambulance wordt Henny naar het ziekenhuis gebracht en bevalt onvoorbereid van een dochter. Astrid Werdmuller, maatschappelijk werkster bij Fiom, een organisatie die afstandsmoeders begeleidt, weet welke emoties zo'n gebeurtenis met zich meebrengt en heeft daar een boek over geschreven.

In het boek Eigen Bloed laat Astrid acht afstandsmoeders en een afstandsvader hun verhaal vertellen. Negen verhalen over schaamte, verdriet, geheimen, moed, daadkracht, twijfels, angst, vooroordelen en veel meer.

Afstand doen van een kind is een taboe, afstandsmoeders zitten gevangen in hun geheim. Het boek maakt duidelijk dat een kind afstaan een enorm dilemma is: de worsteling, pijn en de kracht van afstandsmoeders.
Afstand ter adoptie is niet alleen iets uit verre en arme landen, ook in Nederland zijn er zwangere vrouwen die worstelen met het besluit een kind af te staan. Ongeveer 20.000 Nederlandse vrouwen stonden hun baby af. Momenteel zijn er ongeveer 20 vrouwen per jaar die de keuze maken een kind af te staan ter adoptie.

Schrijfster Astrid Werdmuller: 'Ik ben diep geraakt door de interviews die ik heb gehouden. Ik bewonder de eerlijkheid en de moed van deze mensen om hun verhaal te vertellen. De eenzaamheid van ouders die hun kind verzwijgen voor de buitenwereld grijpt mij aan.'

Het boek is mogelijk gemaakt door bijdragen van het Oranje Fonds en het Gratia Fonds.

Fiom

website:
http://fiom.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234