Tweede deel De Bijbel Tapes gelanceerd

Amsterdam, 20 november 2012 - Vanaf vandaag verkrijgbaar, het tweede deel van De Bijbel Tapes. Regisseur Peter te Nuyl heeft voor deze editie de boeken Ruth, Prediker, Romeinen Klaagliederen en Tobit op tape gezet. Gerenommeerde acteurs als Willeke van Ammelrooy, Hans Hoes, vader Rudolf en zoon David Lucieer en Catherine ten Bruggencate werken mee. Te Nuyl produceert de Bijbel in zeven jaar van kaft tot kaft, woord voor woord.

De audiofilm Klaagliederen gaat over de verwoesting van de stad Jeruzalem. De parallel naar de actualiteit is onmiskenbaar. Te Nuyl laat de delen vertolken door vijf wanhopige ooggetuigen die de desolate toestand van hun stad beschrijven. 'Willeke van Ammelrooy speelt het eerste lied. Zij is een vrouw op leeftijd die al veel heeft mee gemaakt en door de verwoesting ook nog haar man en zoons is kwijtgeraakt', vertelt Te Nuyl. 'In het tweede lied vertolkt David Lucieer een oorlogscorrespondent. Tijdens zijn verslaggeving hoor je op de achtergrond ontploffende bommen.'

Janne Schra
Ook de 150 liederen van het Bijbelboek Psalmen worden woord voor woord op tape gezet. Zo heeft zangeres Janne Schra psalm 39 bewerkt. Volgens haar is het resultaat anders dan anders. 'De psalm is donker, klezmer en Nederlandstalig. Kortom: anders dan de Janne die je kent. Het was nieuw voor me om zo'n zware tekst te zingen. De muziek en tekst gaven me geen enkele keus dan me volledig in te leven in een persoon die het uitschreeuwt naar de hemel.' Na Huub van der Lubbe en Lenny Kuhr is ze de derde artiest die een psalm heeft opgenomen. De psalm is te downloaden via iTunes.

Ongeloof
Volgens regisseur Te Nuyl reageren veel luisteraars vol ongeloof als ze horen dat hij voor De Bijbel Tapes de letterlijke tekst van de nieuwe Bijbelverhaling gebruikt. 'Toen die vertaling in 2004 uitkwam, zag ik meteen de potentie van de tekst. Die vertaling 'bekt goed', hij is uitstekend speelbaar en zit boordevol dialogen.'

Hoorspel 2.0
Een audiofilm is een hoorspel 2.0. Het is een samenspel van tekst, muziek, geluid en stilte. Acteurs lezen niet voor, maar spelen de rollen. Je kunt online een deel downloaden en het rustig thuis of onderweg beluisteren via je koptelefoon.

Abonnement
De Bijbel Tapes zijn beschikbaar op audio-CD en als download via debijbeltapes.nl
De delen zijn daar ook los te koop.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Chevigny Uitgevers
Daniël Doornink
Email daniel@chevigny.nl.
Telefoon 020 715 8899 of mobiel 06 332 01 000
U kunt ook kijken op debijbeltapes.nl of facebook.com/debijbeltapes.

Algemene informatie
Chevigny Uitgevers
Vliegtuigstraat 28

1059 CL Amsterdam
Telefoon 020 715 8899
Email info@chevigny.nl
www.chevigny.nl

Chevigny Uitgevers

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234