Kroket meest gegeten snack tijdens de lunch en als tussendoortje

Nederland is een echt krokettenland. In totaal doen Nederlanders zich op jaarbasis tegoed aan ruim 300 miljoen exemplaren. Dit is gemiddeld zo'n 25 stuks per jaar per volwassene. De echte liefhebber eet nog meer kroketten. Dat blijkt uit cijfers die snackproducent Royaan vandaag presenteert ter gelegenheid van de Nationale Week van de Croquet. Van alle snacks worden kroketten het meest gegeten tijdens de lunch en als tussendoortje. Vrijdag en zaterdag zijn de populairste snackdagen van de week.

De kroket zelf is een typisch Nederlandse snack. Zo'n 85% van de Nederlanders eet soms of met regelmaat een kroketje, bij voorkeur uit de hand. Een derde van de consumenten eet de snack liever in combinatie met een broodje, al dan niet met een lik mosterd. Vooral op vrijdag en zaterdag trakteren Nederlanders zich graag op de populaire snack, bijvoorbeeld tijdens het winkelen. Ook de lunch en het einde van de middag rond 16.00 uur zijn populaire kroketmomenten.

Kroketten Top 5
Nederlanders eten de kroket bij voorkeur buitenshuis, in een restaurant, cafetaria, snackbar of bedrijfsrestaurant. Dat doen ze bijna twee keer zo vaak dan thuis aan de eettafel. Jaarlijks worden er 100 miljoen exemplaren verkocht in de Nederlandse supermarkten. Zo'n 200 miljoen kroketten vliegen bij de horecagelegenheden over de toonbank.

De meeste keuze in soorten kroketten heeft men bij een snackbar of een cafetaria. Hier heeft men gemiddeld vier tot zes varianten op de menukaart staan, waarvan de rundvleeskroket het meest gekozen wordt, op de voet gevolgd door de kalfskroket en de goulashkroket.

De Nederlandse Kroketten Top 5 ziet er als volgt uit:
1. Rundvleeskroket
2. Kalfskroket
3. Goulashkroket
4. Satékroket
5. Kipkroket

Nationale Week van de Croquet
Ter ere van Nederlands meest gegeten snack organiseert Royaan, producent van verschillende kwaliteitskroketten, van 17 tot en met 25 november een landelijke feestweek. Tijdens de Nationale Week van de Croquet kunnen consumenten bij ruim 1000 horecagelegenheden verspreid door heel Nederland voor 1 euro genieten van een Van Dobben of Kwekkeboom croquet. Het broodje croquet kost dan slechts 1,50 euro.

[Einde bericht]

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Royaan BV, Marianne de Bruijn, tel. 020 - 4525225 (Creative Venue, communicatieadvies en PR).

De Nationale Week van de Croquet kunt u online volgen via Facebook of Twitter. Als u nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op via tel. 0343 - 596630 of via e-mail weekvandecroquet@royaan.nl.

Over Royaan
Royaan is actief op de Nederlandse markt voor diepvriessnacks. Met een omzet van Euro71 miljoen, is de onderneming met name sterk in merkproducten voor snackbar/cafetaria's, horeca en catering. Via het foodservice kanaal worden de merken Buitenhuis, Willie Dokter, Laan, Van Dobben en Kwekkeboom afgezet. Via de retail verkoopt Royaan aan de consument onder de merken Van Dobben, Bakker (kaassoufflés), Tjendrawasih en Mayam (oosterse snacks). Bij Royaan werken 275 medewerkers op vijf locaties in Nederland.

Royaan is in 2007 ontstaan uit de fusie tussen de familiebedrijven Buitenhuis Snacks en Cold Food, de eigenaar van Kwekkeboom en Van Dobben. Deze fusie werd mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital, die sindsdien de verdere expansie van Royaan heeft gesteund. In het jaar van de fusie is Bakker Kaassoufflés gekocht, in 2010 de maker van oosterse snacks Tjendrawasih en begin 2011 gehaktballenspecialist Willie Dokter. www.royaan.nl

Over Van Dobben
Van Dobben is vooral bekend door de heerlijke croquetten. Op 28 juni 1945 opende Aat van Dobben in hartje Amsterdam een broodjeszaak. Het startpunt van de bekende Van Dobben croquetten. Deze croquetten zijn rijke, goedgevulde ragouts met lekkere blokjes vlees in een krokant jasje. Maar er zijn tegenwoordig ook andere lekkernijen, zoals de rundvlees saucijzenbroodjes. Ook heel erg Van Dobben. www.vandobben.nl

Over Kwekkeboom
Kwekkeboom is natuurlijk bekend van de rundvleeskroketten en bitterballen. Dat zijn op zichzelf bijzondere lekkernijen met een heel eigen smaak. Maar Kwekkeboom bereidt veel meer specialiteiten, die alleen al door de verrassende ingrediënten een geheel eigen karakter hebben. Met Kwekkeboom serveert u altijd iets bijzonders. Ambachtelijk, authentiek en smaakvol. Juist dat maakt de unieke smaak van de enige, echte Kwekkeboom. En dát blijft: toen, nu en voor altijd... Superieure smaak sinds 1900.
www.kwekkeboom.nl

Royaan Groep (Buitenfood B.V.)

website:
www.royaan.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234