Philips kondigt 500ste order Ambient Experience zorgruimte aan

Philips ontvangt 500ste order voor een 'Ambient Experience'-installatie

Ambient Experience gaat in het San Joaquin Community Hospital in Californië (VS) door middel van dynamische verlichting, videoprojecties en geluid voor een ontspannende sfeer zorgen voor patiënten die scans en bestralingsbehandelingen moeten ondergaan.

Amsterdam - Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt dat het de 500ste order heeft ontvangen voor de Ambient Experience-oplossing, een mijlpaal sinds de verkoop van deze special ontworpen sfeerinstallaties voor ziekenhuizen in 2006 van start is gegaan. Het San Joaquin Community Hospital, gelegen in Bakersfield in de Amerikaanse staat Californië, heeft voor het nieuwe kankercentrum een order geplaatst voor een CT behandelplanningsruimte met Ambient Experience. Daarnaast zullen ook twee van de bestralingsruimtes met dit concept worden uitgerust. Door het rustgevende effect van Ambient Experience kunnen patiënten beter omgaan met de spanning die ontstaat bij de diagnose en behandeling van kanker. De opening van het San Joaquin Community Hospital Cancer Center zal naar verwachting in januari 2013 plaatsvinden.

Verschillende Ambient Experience installaties in ziekenhuizen in de wereld. Philips zette met deze nieuwe ontwerpgedachte de toon hoe een ziekenhuisomgeving op een patiëntvriendelijke wijze kan worden vormgegeven.

"Toen ik voor het eerst hoorde van het Ambient Experience-concept van Philips, wist ik direct dat ons kankercentrum zich daarmee wezenlijk zou kunnen onderscheiden van andere instellingen in deze regio", aldus Sam Itani, bestuursvoorzitter en CEO van het San Joaquin Community Hospital. "Omdat de focus ligt op een combinatie van aandacht voor de beleving van patiënten met aandacht voor de behoeften van ons personeel is dit voor iedereen een win/win-situatie. We kunnen onze patiënten binnenkort een bijzondere nieuwe zorgervaring bieden en daar zie ik erg naar uit."

Bij Ambient Experience wordt gebruik gemaakt van tot de verbeelding sprekende dynamische verlichting, videoprojecties en geluid om voor patiënten een rustgevende, geruststellende en ontspannende omgeving te creëren. Door de patiënt zelf controle te geven over de keuze voor een thema dat de kleur en intensiteit van de sfeerverlichting bepaalt, evenals de weergegeven audio en video in de ruimte, raakt hij/zij vanzelf meer betrokken bij de procedures. Door middel van gespecialiseerde ontwerpstrategieën zijn onderzoeks- en behandelruimtes zo overzichtelijk mogelijk gemaakt, zodat de technologisch complexe apparatuur en procedures minder intimiderend op patiënten overkomen. Er zijn echter niet alleen voordelen voor patiënten. Gebleken is dat ruimtes met Philips Ambient Experience de duur van procedures verkorten en zorgverleners helpen om efficiënter en met meer voldoening te werken.1

"Dat we zes jaar na de marktintroductie van dit concept al deze mijlpaal van 500 orders bereiken, is een bijzonder prestatie, zeker als je nagaat dat elke installatie een maatoplossing is", aldus Greg Sebasky, CEO Customer Services bij Philips Healthcare. "In het afgelopen jaar is de vraag naar onze Ambient Experience-oplossingen gestegen, een duidelijk bewijs dat er wereldwijd meer aandacht ontstaat voor de beleving van de patiënt. De toegenomen vraag geeft blijk van het feit dat een patiëntvriendelijke, geruststellende omgeving niet alleen voor patiënten, maar ook voor ziekenhuizen gunstig is".

Philips is met Ambient Experience een voorloper op het gebied van genezingsbevorderende omgevingen. Ambient Experience is een oplossing die wordt ingebouwd in scan- en voorbereidingsruimtes (met name voor PET/CT en PET/MR), behandelruimtes, en op afdelingen spoedeisende hulp.

De eerste Ambient Experience-ruimte is in 2005 geïnstalleerd in het Advocate Lutheran General Children's Hospital in Chicago (VS). Het commerciële Ambient Experience-programma is in 2007 officieel geïntroduceerd in de VS en later geleidelijk uitgebreid naar Europa en groeiregio's als China en het Midden-Oosten. Tot dusver zijn in vijftig verschillende landen Ambient Experience-systemen geïnstalleerd.

Philips Ambient Experience zal ook te zien zijn op het 98ste jaarlijkse congres van de Radiological Society of North America (RSNA) dat plaatsvindt van 25 t/m 29 november 2012. U vindt Philips op RSNA 2012 op stand 7719 in Hall B van het North Building van congrescentrum McCormick Place in Chicago (VS). Voor meer informatie kunt u terecht bij het Philips RSNA News Center op http://www.philips.com/RSNA.

Koninklijke Philips

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234