Mobieltjes centraal bij Regiobeurs voor slechtzienden en blinden

Ook voor mensen met een visuele beperking zijn er vele goed bruikbare mobiele telefoons beschikbaar. Vooral smartphones bieden tegenwoordig vele mogelijkheden. Wie daar meer van wil weten, doet er goed aan op donderdag 29 november dit jaar naar Assen te komen. In Hotel De Jonge wordt dan namelijk een gratis toegankelijke Regionale Hulpmiddelenbeurs Ziezo gehouden.

En deze keer staat het mobieltje centraal. De historie van de mobiele telefonie gaat terug op het semi-openbare mobilofoonnetwerk uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het GSM-netwerk, waarmee de mobiele telefonie pas goed van de grond kwam, is sinds 1993 in de lucht. Sinds die tijd zijn er ook allerlei mobieltjes voor slechtzienden en blinden verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met grote toetsen of met spraakondersteuning.

Smartphones
Vooral de smartphone, bijvoorbeeld de iPhone van Apple, heeft voor een ware revolutie gezorgd onder slechtzienden en blinden omdat er zoveel mee kan. Goed beschouwd zijn het eigenlijk kleine computertjes. Diverse hulpmiddelenleveranciers (de beurs telt er vijftien in totaal) vertellen daar graag meer over op de beurs in Assen.

Behoefte
Volgens beursorganisator Bas Barendregt, zelf slechtziend, voorzien de Regionale hulpmiddelenbeurzen, die sinds het voorjaar van 2010 door het hele land worden georganiseerd, in een duidelijke behoefte. "De verwachting is dat het aantal slechtzienden als gevolg van de toenemende vergrijzing de komende jaren behoorlijk zal toenemen. Met de Regionale Hulpmiddelenbeurs Ziezo, zoals de beurs officieel heet, willen we daarop inspelen."

Oplossingen
"De beurs is vooral bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld ontdekken dat zij de laatste tijd hun stoel veel dichter naar de televisie moeten schuiven omdat ze anders de ondertiteling niet meer kunnen lezen en nog onbekend zijn met mogelijke oplossingen", benadrukt Bas Barendregt.

Laten ervaren
Kleinschaligheid en een goede toegankelijkheid zijn volgens Barendregt de kracht van de Regionale Hulpmiddelenbeurs Ziezo. "We hopen dat we bezoekers kunnen laten ervaren dat slechtziendheid niet per definitie een onoverkomelijk probleem hoeft te vormen; met de juiste hulpmiddelen en begeleiding kan het leven zeker weer de moeite waard worden."

Informatie
De Regionale Hulpmiddelenbeurs Ziezo wordt donderdag 29 november 2012 van 10:00 tot 16:00 uur gehouden in Hotel De Jonge, Brinkstraat 85, 9401 HZ Assen, (0592) - 312023. De toegang is gratis (inclusief een kopje koffie of thee). Op www.hulpmiddelenbeurs.nl staan bij de locatie Assen twee filmpjes. Een over de weg van het NS-station naar de beurs en een over de locatie zelf. Let op: dit is de laatste Regiobeurs van dit jaar. Medio december wordt het beursprogramma 2013 bekendgemaakt op voornoemde site en via posters en flyers.
Meer nieuws van en over slechtziendheid en alles wat daarmee te maken heeft, verschijnt ook op www.slechtziendenkrant.nl.

Noot voor de redactie en niet voor publicatie
Voor meer informatie over de Regionale Hulpmiddelenbeurs kunt u contact opnemen met beursorganisator Bas Barendregt. Dat kan via: bbarendregt@hulpmiddelenbeurs.nl
of via: 06 - 2423.2972

Tekstinzicht Tekst & Audio

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234