Twee winnaars van NVM Scriptieprijs

Nieuwegein, 19 november 2012 - De NVM Scriptieprijs 2012 is dit jaar door twee auteurs van afstudeerscripties gewonnen. Omdat er maar één echte winnaar kan zijn, is de eerste prijs toegekend aan Maud Timmermans, die afgestudeerd is aan de Universiteit van Amsterdam.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) stelt jaarlijks een prijs beschikbaar voor de als beste beoordeelde afstudeerscriptie op het gebied van de woningmarkt. Het doel hiervan is niet alleen om het academische debat rond de woningmarkt te promoten, maar ook om te komen tot originele en verhelderende inzichten. Juist nú verdient dit aandacht.

Er werd dit jaar een groot aantal scripties ingestuurd. Na een selectie bleven er vijf scripties over. Die werden beoordeeld door een jury, bestaande uit NVM-voorzitter Ger Hukker, hoogleraar Vastgoedfinanciering Piet Eichholtz (Universiteit van Maastricht) en Volkskrant-journalist Tjerk Gualthérie van Weezel. Hij is bij deze krant verslaggever wonen en bouwen.

De jury vond dat twee scripties er duidelijk bovenuit staken. Na rijp beraad werd toch Maud Timmermans, Master Real Estate Finance en Master Finance, als hoofdprijswinnares aangewezen. Zij schreef een scriptie over de zogeheten 'loan-to-value'-ratio. Dit is de verhouding tussen de hoogte van de hypotheek en de waarde van de woning. Deze LTV-ratio wordt steeds meer beperkt en dat heeft grote gevolgen voor starters. "Een zeer actuele discussie, waaraan Maud een zeer goede bijdrage levert", aldus de jury van de Scriptieprijs.

De tweede prijs ging naar Esther Wassink, Master Nederlands Fiscaal Recht. Zij heeft eveneens gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. De scriptie van Esther probeert een antwoord te vinden op de vraag welke hervormingen nodig zijn om de woningmarkt beter te laten functioneren. De jury beoordeelde het als een "goed geschreven scriptie waarin Esther niet bang is om ook haar eigen oordeel te geven".

De NVM Scriptieprijs werd op vrijdag 16 november tijdens de NVM Wonen Inspiratiedag in Bussum feestelijk uitgereikt. Maud Timmermans wint met haar bijdrage 5.000 euro, terwijl Esther Wassink 1.000 euro in de wacht heeft gesleept.

NVM

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234