Tracks Inspector: de sleutel tot digitaal bewijsmateriaal

Fox-IT lanceert nieuwe software om bewijsmateriaal te analyseren

Delft, 19 november 2012 - Fox-IT lanceert op 4 december Tracks Inspector. Dit is een nieuwe, inventieve oplossing van Fox-IT waarmee tactisch rechercheurs zelf digitaal bewijsmateriaal kunnen analyseren.

Het digitaal bewijsmateriaal in rechercheonderzoeken groeit explosief. Forensisch digitaal experts bij de politie en bijzondere opsporingsdiensten draaien overuren. Ze hebben te weinig tijd om mee te werken in ieder rechercheonderzoek.

Hans Henseler, partner bij Fox-IT, Lector E-Discovery aan de HvA en grondlegger van forensisch computeronderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut: 'Het plan voor de nieuwe Nationale Politie voorziet een ambitieuze groei van het aantal digitaal experts. Zelfs met die groei lossen we het probleem niet op. Niet alleen neemt het aantal smartphones, computers e.d. toe, ook de hoeveelheid informatie per apparaat groeit explosief. De experts hebben bovendien veel tijd nodig om nieuwe ontwikkelingen op digitaal gebied bij te houden. De huidige werkwijze moet veranderen. Iedere rechercheur moet mee kunnen zoeken en ook de IT-infrastructuur van de politie moet daarin ondersteunen.'

Tracks Inspector
Tracks Inspector vereenvoudigt het onderzoek van en naar digitaal bewijsmateriaal. De jarenlange ervaring van Fox-IT op het vlak van forensisch onderzoek is samengepakt in de slimme software van Tracks Inspector. De programmatuur presenteert het bewijsmateriaal op een consistente en overzichtelijke manier terwijl op de achtergrond een forensische kopie van het bewijs wordt bewaard. De rechercheur heeft alleen een webbrowser op een PC of tablet computer nodig om door de video's, foto's, e-mail, internetgeschiedenis en andere zaken in het bewijsstuk te zoeken. Relevante objecten kunnen worden geselecteerd en met een druk op de knop, zonodig met aantekeningen erbij, in een rapport worden verzameld. De tactische rechercheurs kunnen met Tracks Inspector eerst zelf inzicht krijgen in het bewijs; op basis daarvan besluiten ze om een digitaal expert in te schakelen.

Productlancering 4 december
Tijdens het evenement zal Willem Leeflang, teamleider regionale recherche Politie Noord-Oost Gelderland, vertellen over zijn ervaringen met Tracks Inspector in één van de pilots die afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. Ewoud Sanders, historicus, columnist bij NRC Handelsblad en auteur van o.a. een bestseller over zoeken op internet zal die dag het slim zoeken naar digitaal bewijs in een breder perspectief plaatsen. Een uitgebreide agenda en mogelijkheid tot aanmelden zijn te vinden op de productpagina van Tracks Inspector www.tracksinspector.nl. Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt.

Ronald Prins, directeur en mede-oprichter van Fox-IT: 'Ik ben er trots op dat we met Tracks Inspector bij kunnen dragen aan een veiliger samenleving. Eén van onze pilotklanten heeft reeds een rapport uit Tracks Inspector succesvol ingebracht in een rechtszaak.'

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Joost Bijl, 06-41784938, of bijl@fox-it.com

Fox-IT

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234