Pedigree verlaagt voedingsadvies voor hondenvoer

Om overgewicht en obesitas bij huisdieren tegen te gaan, verlaagt PEDIGREE als eerste fabrikant van hondenvoer haar voedingsadvies. Uit onderzoek van vijf Britse dierenartsenpraktijken blijkt dat 50% van de honden te dik is. Waar de baasjes steeds meer een zittend bestaan leiden, heeft dit ook gevolgen voor het bewegen van de huisdieren. Met het verlaagde voedingsadvies zorgt Pedigree dat de calorie-inname aansluit bij deze hedendaagse levensstijl. Het voedingsadvies wordt gegeven op basis van de dagelijkse benodigde hoeveelheid kilocalorieen voor honden, waarbij ook rekening gehouden wordt met de tussendoortjes die huisdieren krijgen.

Het Engelse dierencentrum Waltham Centre for Pet Nutrition heeft aangetoond dat het huidige voedingsadvies niet meer in de pas loopt met de benodigde hoeveelheid calorieën. Pedigree verlaagt enerzijds het voedingsadvies met 15% en communiceert anderzijds prominenter op de verpakking wat de dagelijkse voedingsrichtlijn, vergelijkbaar met de verpakkingen voor humane voeding. Veel consumenten voeren op gevoel, willen niet te weinig geven en geven meer voeding dan op de verpakking geadviseerd wordt.

"Overgewicht en obesitas kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van huisdieren", aldus Roeland van der Mee, directeur Mars Petcare Nederland. "De filosofie achter Pedigree is dat we een betere wereld willen maken voor honden. Als je dan hoort dat de helft van de honden en katten te dik is, moeten we in actie komen en doen wat we beloven. Ook als we dan moeten adviseren om minder van ons product te geven."

De aanpassing geldt nu als eerste voor de droge brokken en vanaf 2013 ook voor het natvoer en de tussendoortjes. Zo houdt het voedingsadvies er rekening mee dat eigenaren nu eenmaal graag een hondensnack geven. Een tussendoortje van Pedigree mag daarom niet boven 10% van de dagelijkse hoeveelheid kilocalorieën uitkomen. Een risico dat wel bestaat als eigenaren hun hond willen verwennen met humane voeding dat vanaf de keukentafel wordt gegeven. Deze voeding is vaak te vet en nutritioneel niet geschikt voor het huisdier.

Extra gebitsverzorging
De nieuwe droogvoeding van Pedigree met het verlaagde voedingsadvies blijft een complete maaltijd. De voedingsrichtlijn staat los van de nutritionele voedingswaarde. De nieuwe brokken bestaan daarom uit een soort brokken die alle essentiële voedingsstoffen bevat die een hond dagelijks nodig heeft voor een goede verteerbaarheid, sterke immuniteit en gezonde huid en vacht. De belangrijkste van de vier basisbehoeften van de hond is echter gebitsverzorging en daarom heeft Pedigree nu het actieve ingrediënt Sodium Tripolyfosfaat toegevoegd. Een stof die de opbouw van tandplak en tandsteen helpt verminderen en ook na het eten doorblijft werken zoals tandpasta dat doet bij mensen.

Geplaatst in:

Mars Nederland

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234