Spaarlampen vaak verkeerd afgedankt

Inleveren spaarlampen in de spotlights door trucs Hans Kazàn

Zoetermeer, 16 november 2012 - Een op de vier consumenten gooit oude spaarlampen in de afvalbak, terwijl deze voor meer dan 90 procent kunnen worden gerecycled. Om consumenten bewust te maken dat oude spaarlampen ingeleverd moeten worden, verraste illusionist Hans Kazàn bezoekers van de Margriet Winter Fair vandaag met recycletrucs.

Winterverlichting
Tijdens de donkere winterdagen wordt veel energiezuinige verlichting gebruikt en vervangen. Hét moment voor Wecycle om aandacht te vragen voor het inleveren hiervan. Tijdens de Margriet Winter Fair wijst Wecycle bezoekers op het feit dat spaarlampen eenvoudig ingeleverd kunnen worden in de winkel. Want hoewel veel consumenten weten dat zij spaarlampen niet in de afvalbak moeten gooien, doet een kwart dit uit gemak toch. Aanleiding voor illusionist Hans Kazàn om met een truc te laten zien dat kapotte spaarlampen weer een nieuw leven kunnen krijgen.
Hans Kazàn: "Met plezier en overtuiging wil ik me inzetten voor Wecycle. Recycling is belangrijk voor de toekomst van onze wereld. Iedereen kan eenvoudig een steentje bijdragen, maar je moet wel weten hoe! Thuis zorgen we ervoor dat onze spaarlampen op de juiste plek terechtkomen. Met veel plezier laat ik de bezoekers van onze stand vandaag op magische wijze zien waar zij terechtkunnen met hun oude spaarlampen en wat daar vervolgens mee gebeurt!"

Reden recycling
Consumenten bewust maken van het belang van inleveren is stap één. Daarnaast brengt Wecycle bezoekers op de hoogte van het feit dat grondstoffen door recycling opnieuw gebruikt kunnen worden, waardoor geen nieuwe grondstoffen uit de natuur nodig zijn. Ook komen door recycling geen schadelijke stoffen in het milieu terecht. Wecycle laat het kwik uit de spaarlampen verantwoord verwijderden.

Inleveren
Het inleveren wordt steeds gemakkelijker: bij winkels die spaarlampen verkopen, kunnen oude exemplaren worden ingeleverd. Daarnaast kan de consument bij steeds meer winkelketens gratis en zonder tussenkomst van een medewerker kapotte spaarlampen inleveren. Ook zijn spaarlampen in te leveren bij de milieustraat van de gemeente. Vorig jaar zamelde Wecycle in totaal 8 miljoen spaarlampen in.

Over Wecycle
Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, winkels, scholen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. Meer informatie: wecycle.nl.

Wecycle

website:
www.wecycle.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234