Etcetera en bol.com winnen belangrijkste reclameprijs van Nederland

Het Amsterdamse reclamebureau Etcetera heeft een Gouden Effie in de wacht gesleept. Het bureau won de prijs voor de bol.com-campagne 'Het vliegwiel van de beste winkel van NL'. De Effie is de belangrijkste Nederlandse reclamevakprijs en werd gisteren uitgereikt tijdens 'De 24 uur van de Reclame' in Amsterdam.

De jury noemde de campagne "een uitstekende marketingcase, waarin consequent is gewerkt aan de verbreding van het merk. Bol.com wist zicht te ontwikkelen van een betrouwbare webwinkel, gespecialiseerd in mediaproducten, naar dé (online + offline) winkel van Nederland".

Ook was de jury onder de indruk van het ambitieniveau in de case en de gerealiseerde commerciële resultaten: een consistente omzetgroei, en groei van het aantal klanten, waarbij de nieuwe categorieën zorgen voor een snellere stijging.

Creative director Ben Imhoff van Etcerera en verantwoordelijk voor bol.com: "Voor deze case zijn we creatief helemaal losgegaan op retailfrustraties en het is mooi dat we daarvoor nu bekroond worden, na twee eerdere zilveren Effies in voorgaande jaren."
Imhoff is met dertien Effies in twintig jaar nu de meest bekroonde Effies-creatief van Nederland.

De uitreiking van de EffieAwards door BVA en VEA maakte dit jaar voor de derde keer deel uit van het reclamefestival 'De 24 uur van de Reclame'. Dit dagvullende event met als thema 'Creativity can change the world' vond plaats in de Amsterdam Convention Factory. Onder de sprekers was ook de Amerikaanse ex-president Bill Clinton.

In totaal werden een gouden, zes zilveren en zeven bronzen Effies uitgereikt.

Etcetera

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234