Nicci French omarmen voorstelling Verlies

Gisteravond beleefde, in bijzijn van het schrijversduo Nicci French, de voorstelling Verlies haar wereldpremière in de Stadsschouwburg in Haarlem. Nooit eerder werd één van hun boeken bewerkt tot een theaterstuk. Tijdens de feestelijke avond waren Nicci Gerrard en Sean French speciale genodigden. Het was voor de populaire thrillerschrijvers de eerste keer dat zij de voorstelling met in de hoofdrollen Isa Hoes, Ad Knippels en Irma Hartog zagen. Sean French: "Een briljante adaptatie van ons verhaal. Prachtig en ontroerend. Ik heb onze karakters herondekt". Nicci Gerrard voegt toe: "Het was een rollercoaster van emoties".

Verlies - Verlies is het verhaal van een echtpaar, dat hun vijfjarig zoontje verliest bij een ongeluk. Moeder Stella (Isa Hoes), vader Rick en hun tienjarige zoon Max, hebben ieder een eigen manier waarop ze hun verlies verwerken. Maar al snel rijzen er binnen het gezin verdenkingen. Weet één van de gezinsleden meer van het ongeluk? Verlies is een intrigerende thriller over families en hun verborgen geschiedenissen en over het niet willen (h)erkennen van de waarheid.
Het verhaal is door Nicci French speciaal geschreven voor het Nederlandse publiek ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek in 2002.
Naast Isa Hoes spelen Ad Knippels (o.a. Ciske de Rat en Mamma Mia!) en Irma Hartog (o.a. televisieserie IC) in de hoofdrollen.

De toneelbewerking van Verlies was in handen van Léon van der Sanden, die al eerder succesvolle boeken tot een toneelstuk heeft bewerkt, waaronder De Avonden, De Gelukkige Huisvrouw en Het Gouden Ei van Tim Krabbé.
Verlies is een productie van Klein Ovink Theaterproducties en toert tot eind april 2013 door het hele land. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaters. Voor meer informatie zie: www.verlies-niccifrench.nl

Klein Ovink Theaterproducties

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234