Beterspellen.nl Website van het Jaar 2012

Groningen/Amsterdam, 15 november 2012 - De site Beterspellen.nl is verkozen tot zowel Beste als Populairste Website van het Jaar 2012 (Educatie). Beter Spellen is een initiatief van Martin van Toll Producties, ontwikkeld in samenwerking met Noordhoff Uitgevers.

Beter Spellen ontving de prijs voor beste inhoud, navigatie en ontwerp in de categorie Educatie. Internetgebruikers konden ook aangeven in welke mate zij de site zouden aanbevelen aan anderen. Dat leverde de award op voor de meest populaire site. Met deze twee prijzen schaart Beter Spellen zich in een rij van eerdere winnaars als Facebook Marktplaats, Google, bol.com en Buienradar. In totaal brachten dit jaar 663.160 mensen hun stem uit.

Op Beterspellen.nl doen dagelijks zo'n 100.000 deelnemers een spellingtest: ze beantwoorden vier meerkeuzevragen. Aan het eind van de week zijn alle veelvoorkomende spellingitems aan bod geweest. De site is toegankelijk en het systeem eenvoudig; je krijgt meteen na de test de uitslag en als je wilt, feedback. Je resultaten kun je gemakkelijk vergelijken met die van de andere deelnemers. Door dagelijks een minuutje bewust met spellen bezig te zijn verbetert je spellingsvaardigheid snel.

Initiatiefnemer Martin van Toll is blij verrast met de eer die Beter Spellen ten deel valt. "De site werd bij de start in 2009 al vrij snel spontaan omarmd door liefhebbers en deze lijn heeft zich eigenlijk voortdurend doorgezet. Het is fantastisch dat Beterspellen.nl nu deze verkiezing wint!"

In samenwerking met educatieve uitgeverij Noordhoff Uitgevers is de site meer geschikt gemaakt voor gebruik in het onderwijs. Beter Spellen is inmiddels een vast en gewaardeerd onderdeel geworden in het lesprogramma van heel veel leerlingen en studenten.
De samenwerking tussen ontwikkelaar en uitgever heeft ook twee nieuwe sites opgeleverd, NuBeterEngels.nl en Beterrekenen.nl. Ze zijn gebaseerd op het concept van Beter Spellen en trekken inmiddels elke dag 40.000 deelnemers.

Donald Staal, uitgeefmanager bij Noordhoff Uitgevers: "Taal en rekenen vormen de basis van het onderwijs. Met onze taal- en rekenmethoden leren leerlingen en studenten de vaardigheden aan, van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs tot en met het beroepsonderwijs. En met de dagelijkse testjes van Beter Spellen blijven de vaardigheden goed op peil. Vanaf 2013 worden in alle onderwijssoorten extra taal- en rekenexamens ingevoerd. Wij verwachten dat Beter Spellen en Beter Rekenen een flinke bijdrage gaan leveren aan een goede voorbereiding op deze examens."

Geplaatst in:

Meer informatie, BeterSpellen.nl:
Martin van Toll, e-mail info@beterspellen.nl, telefoon 06-19812543

Meer informatie, Noordhoff Uitgevers:
Bert Hukema, e-mail b.hukema@noordhoff.nl, telefoon 06-30916168

Noordhoff Uitgevers

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234