Internationale schaatstop start de strijd in Thialf

Het internationale schaatsseizoen beleeft vrijdagmiddag haar officiële start met de eerste wedstrijd om de Essent ISU World Cup. Thialf Heerenveen is tot en met zondag het toneel waarop de schaatstop in het voorolympisch seizoen voor het eerst de strijd met elkaar aanbindt.

Ook de finale van het worldcuptoernooi vindt er plaats, in het weekend van 8 tot en met 10 maart 2013. In de tussentijd zijn er zeven wedstrijden in de rest van de wereld geweest. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

Nieuwe onderdelen zijn blijvertjes
Naast alle reguliere langebaanafstanden is de mass start net als vorig jaar weer opgenomen als officieel onderdeel van de wedstrijdcyclus. De teamsprint is opnieuw een demonstratieonderdeel. En net als in het seizoen 2011 - 2012 wordt aan het eind van de 9 wedstrijden een overall klassement opgemaakt. Vorig jaar werd deze nieuwe onderscheiding bij de vrouwen gewonnen door Christine Nesbitt en nam Kjeld Nuis de trofee bij de heren mee naar huis.

Essent voor 14e jaar op rij hoofdsponsor
Hoofdsponsor van het worldcupcircuit is voor het 14e jaar op rij Essent. 'Met onze steun voor deze wedstrijden die over de hele wereld plaatsvinden proberen we eraan bij te dragen dat schaatsen een echt internationale sport blijft. En dat lijkt te werken: er zijn steeds meer landen die interesse hebben om grote wedstrijden te organiseren. Zo rijden we dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer een Essent ISU World Cup in Kazachstan en gaan we ook naar China en Japan. Ook Zuid-Korea had belangstelling, dus de internationale aandacht voor schaatsen groeit', zo licht manager Externe Relaties Paul Boehlé van het energiebedrijf toe.

Schaatsvuurtje aanwakkeren
Via bijzondere VIP-acties op Facebook, 'achter de schermen'-blogs op Essent.nl/schaatsen, speciale acties voor klanten en winacties in samenwerking met diverse media probeert het energiebedrijf het schaatsvuurtje deze winter verder blijvend aan te wakkeren.

Essent N.V.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234