Vernieuwing en uitbreiding van het wagenpark bij van Rooijen

52 DAF voertuigen met Euro 5, Euro 6 en diesel blend.

Van Rooijen Logistiek is continue bezig binnen haar bedrijf en haar diensten de kwaliteit te verhogen en milieubesparende maatregelen te nemen. De focus ligt niet alleen op de winst- en verliescijfers, maar ook op de gevolgen van de bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu, nu en in de toekomst. De vernieuwing van het wagenpark met 52 nieuwe DAF voertuigen is weer een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MVO is geen term binnen Van Rooijen logistiek, het is continue de balans zoeken tussen People, Planet en Profit. Op verschillende aspecten wordt vormgegeven aan deze visie; bijvoorbeeld het scholings-en opleidingsbeleid, wat onder andere heeft geresulteerd in een aantal erkend leerbedrijf certificaten VTL Leerbedrijf, Innovam Leerbedrijf en een ECABO Certificaat. Of het plaatsen van zonnepanelen op het gehele pand (30.000m2) in de vestiging in Turnhout, welke niet alleen het eigen stroomverbruik sterk reduceert, maar bovendien ook nog 400 gezinnen extra van stroom voorziet. Van Rooijen Logistiek heeft op 8 november 2012, als een van de eerste logistieke dienstverleners, de 'Lean and Green Star' ontvangen. Deze award is uitgereikt aan innovatieve bedrijven die hun ambities hebben gerealiseerd om in 2013 een CO2 reductie van 20 procent te behalen.

Wagenpark Van Rooijen
Van Rooijen Logistiek beschikt over een modern wagenpark dat bestaat uit 160 trekkende voertuigen. Bijna het gehele wagenpark bestaat uit euro-5 motoren. Het wagenpark voldoet aan de actuele milieunormen om ook binnen de gestelde milieuzones het werk te kunnen uitvoeren. Het wagenpark is de afgelopen periode vernieuwd, dit is echter een continue proces.

Begin dit jaar zijn er 25 nieuwe DAF voertuigen afgeleverd: 12 x DAF FT XF105; 1 x Ecocombi DAF FAN XF105; 2 x DAF FA CF75.310 Space Cab; 9 x DAF FA CF65; 1 x DAF FA LF55.220. Medio 2012 tot begin 2013 worden de volgende 27 DAF voertuigen afgeleverd: 2 x FA CF75, 6 x FA CF65, 9 x FT XF105, 1 x FAN XF105 LZV, 7 x FT XF105 en 2 x FT XF euro 6.

Er is veel aandacht besteed aan de optimalisatie van de voertuigen voor efficiency en brandstofbesparing. De nieuwe DAF voertuigen zijn voorzien van een zuinige aandrijflijn met AStronic versnellingsbak, geoptimaliseerde differentieel- en bandenkeuze en dakspoilers met cabinefenders waar mogelijk. Dit is in lijn met de DAF ATe-filosofie. Daarnaast worden 7 Ecocombi's (LZV) ingezet op DC verkeer. Door het inzetten van deze zogenoemde ecocombi's is van Rooijen in staat om anderhalf keer zoveel vracht mee te nemen als een gewone trailer. Iwan van de Geer, technisch directeur van Van Rooijen Logistiek onderstreept: "Deze nieuwe voertuigen stellen ons in staat onze dienstverlening nog efficiënter en milieuvriendelijker in te zetten".

De Burgh Eindhoven: een perfecte partner voor Van Rooijen Logistiek
De samenwerking tussen beide ondernemingen is uitstekend. De Burgh levert de DAF voertuigen aan Van Rooijen. "Het inspelen op de veranderende eisen binnen de transportsector is een uitdaging, door onze jarenlange uitstekende samenwerking worden de voertuigen altijd volgens de laatste vernieuwende specificaties geleverd" aldus Guido van Stiphout, verkoopleider bij de Burgh, "zelfs in specificaties met CNG diesel blend en LPG diesel blend". Het onderhoud aan de voertuigen wordt door Van Rooijen Logistiek zelf verzorgd in een ultramoderne werkplaats, hiervoor levert De Burgh Eindhoven de originele onderdelen.


Profiel van Rooijen Logistiek
Van Rooijen Logistiek is een familiebedrijf opgericht in 1947 en wordt dagelijks geleid door twee directeur eigenaren. Het omvangrijke dienstenpakket van Van Rooijen Logistiek omvat: groupage vervoer, fijnmazige distributie, railterminal, warehousing, pharmawarehousing, medical transport, value added Logistics. Door de eigen railterminal is het bedrijf in staat om dagelijks containers per spoor van en naar de havens in Rotterdam te verzenden. De combinatie van multimodaal vervoer en de strategische ligging t.o.v. het vliegveld maakt de locatie in Eindhoven uniek. Rail Terminal Eindhoven is in bezit van het AEO certificaat (Authorised Economic Operator). De visie is om de beste kwaliteit te leveren en te streven naar een langdurige relatie met de opdrachtgevers. Het onderscheidend vermogen is dan ook de persoonlijke aanpak van zaken waarbij de eisen en wensen van de opdrachtgevers voorop staan. Het werkgebied is voornamelijk de Benelux. Met ruim 400 gemotiveerde medewerkers wordt er vanuit een tweetal vestigingen (Eindhoven en Turnhout) dagelijks gewerkt aan complete logistieke oplossingen.


Profiel De Burgh
De Burgh is onderdeel van de LenGo Automotive Groep, specialist in sales en aftersales in de bedrijfswagenbranche. De groep bestaat uit zelfstandige ondernemingen verspreid over vijf landen; Nederland, België, Duitsland, Polen en Rusland. Klantgerichtheid is het kernbegrip van alle ondernemingen. Meer dan 1050 medewerkers brengen dit het gehele jaar in de praktijk, ieder volgens de gebruiken in het betreffende land. De Burgh is al meer dan 50 jaar een begrip in de regio Eindhoven, met het merk DAF als voornaamste vertegenwoordiging. Daarnaast worden ook de merken Fiat en Iveco vertegenwoordigd. De Burgh heeft de ruimste openingstijden in de regio; maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 22.00 uur en zaterdag van 08.00 uur tot 12.00 uur.

Fotobijschrift: Een van de nieuwe DAF voertuigen van Van Rooijen Logistiek.

Geplaatst in:

De Burgh

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234