Hightech designmeubilair voor chipbouwer ASML

VELDHOVEN, 20121114 -- Fiberplast BV, met vestigingen in Drachten en Antwerpen, heeft recent een opdracht verkregen voor het produceren en leveren van designmeubilair voor de inrichting van de buitenruimte bij de nieuwbouwlocatie van ASML te Veldhoven. De levering betreft een serie duurzaam stadsmeubilair bestaande uit speciaal ontworpen zitbanken in 4 verschillende standaarduitvoeringen met bijpassende (sta)tafels, picknicksets en vuilnisbakken. In totaal zullen enkele honderden stuks van dit unieke designmeubilair geleverd gaan worden.

ASML ontwikkelt en bouwt productiemachines voor de halfgeleiderindustrie welke gebruikt worden voor de productie van computerchips. Met een omzet van 5,65 miljard Euro (2011) is ASML hiermee de grootste producent ter wereld.

Studio Teun Fleskens, oa. bekend van de ChitChat en Urban Shoesme, is verantwoordelijk voor het ontwerp van het "V-Roots" designmeubilair. Door de modulaire opbouw is het standaardmeubilair flexibel inpasbaar in bestaande situaties en eenvoudig aan te passen op klantspecifieke wensen. Als basis worden massieve Enviroplast recycling kunststofprofielen opgesloten in een frame van 1 cm dik geanodiseerd aluminium met een RVS uitstraling. Deze kunststof profielen zijn in de kleuren grijs, zwart, bruin, groen en beige leverbaar, het aluminium frame kan in vrijwel iedere RAL kleur geproduceerd worden. Verder is het robuuste meubilair milieuvriendelijk, vandalisme- en graffitibestendig.

Fiberplast is een technische groothandelsonderneming gespecialiseerd in duurzame kunststofproducten en maatwerkoplossingen als alternatief voor traditionele (bouw)materialen zoals hout, staal en beton. Omdat de producten van Fiberplast uit gerecyclede grondstoffen worden geproduceerd wordt de onderneming steeds vaker door architecten en ontwerpers geconsulteerd ter ondersteuning bij hun duurzame ontwerpen.

Fiberplast BV

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234