Medewerkers VUmc ontvangen VWS-prijs alternatieven voor dierproeven

De prijs Alternatieven voor Dierproeven 2012 ingesteld door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en beschikbaar gesteld vanuit het budget van de ZonMw Programmacommissie Alternatieven voor Dierproeven is toegekend aan Mw. Inge de Greeuw en Mw. Rianne Bergstra, biotechnicus respectievelijk analist bij de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het VU medisch centrum te Amsterdam, onder leiding van dr. Carla Molthoff. De prijs bedraagt 2.500 euro.

De Greeuw en Bergstra krijgen de prijs voor het ontwikkelen van een alternatieve techniek voor het inspuiten van licht radioactieve stoffen (de tracer) ten behoeve van het kankeronderzoek met proefdieren. In dit onderzoek worden volume veranderingen van tumoren na medicijnbehandelingen vastgesteld door met behulp van positron emissie tomografie (PET-scan).

De alternatieve methode van tracertoediening resulteert in een reductie in proefdiergebruik en is een verbetering van de procedure.

Op donderdag 15 november a.s. zal de prijs worden uitgereikt door dr. H. Reinen, lid Directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie bij het ministerie VWS tijdens de Biotechnische Dagen welke op 14 en 15 november worden gehouden in het Hotel Congres-centrum "Zuiderduin" te Egmond aan Zee.

Voor meer informatie:
De heer W. Wubs
Tel: 06 207 04 770

Cie Prijs Alternatieven voor Dierproeven

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234