Extrema start voorverkoop XO Live met vriendenprijsje

EINDHOVEN - De voorverkoop van dancefestival XO Live, voorheen Extrema Outdoor, start met een opvallende actie. Voor de snelle kopers zal het ticket namelijk minder dan de helft van de originele prijs kosten. De voorverkoop start donderdag 15 november om klokslag 12 uur 's middags. Dat meldt organisator Extrema vanmiddag. Zaterdag 13 juli beleeft het populaire festival zijn achttiende editie aan het strand van Aquabest.

De allereerste tickets kosten 29 euro. Na de start van de verkoop loopt die prijs geleidelijk op tot de reguliere ticketprijs, 59 euro. Dat is overigens nog steeds goedkoper dan vorig jaar en zelfs hetzelfde bedrag als dat er in 2010 voor een kaartje werd betaald. Hoe eerder je erbij bent, hoe goedkoper het kaartje.

Begin dit jaar liet organisatie Extrema al weten dat bij het festival het roer omgaat. Naar eigen zeggen gelooft Extrema dat meer livemuziek en meer beleving op en rondom het podium het toekomstbeeld is van de nieuwe elektronische muziekfestivals. "Afgelopen editie was de vuurdoop en die werd uitzonderlijk goed ontvangen door de bezoeker. Dat concept gaan we nu nog verder uitdiepen, verbeteren en wat stoerder maken. Het zal een honderd procent dancefestival blijven, maar we gaan ons nog meer focussen op live concerten en ook dj-optredens in combinatie met show", aldus Marcel Mingers, directeur van Extrema.

's Werelds bekendste artiesten uit verschillende dance-genres reizen ook dit jaar weer af naar het evenement in Eindhoven. Vorig jaar gaven onder meer wereldsterren David Guetta, LMFAO, Nero, The Bloody Beetroots, Paul Kalkbrenner, 2ManyDJ's, Goldfish en Skunk Anansie's zangeres Skin gestalte aan het nieuwe concept XO Live. De eerste headliners zijn inmiddels vastgelegd en zullen begin volgend jaar bekendgemaakt worden.

Exclusief
Ook dit jaar belooft Extrema weer dat een aantal artiesten alleen bij XO Live optreedt en bijzondere shows meebrengt. Mingers: "Deze exclusiviteit is een belangrijk onderdeel van XO Live. Mensen kunnen iets unieks verwachten. We vragen artiesten speciale elementen toe te voegen aan hun show. Zo kwam vorig jaar Skunk Anansie's zangeres Skin meezingen en stonden Nero en bijvoorbeeld David Guetta in Nederland alleen op onze bühnes."

Voorverkoop
De voorverkoop van het dancefestival wordt verzorgd door Timoco, online via de festivalwebsite. Voor iedereen die zeker wil weten dat hun vrienden ook naar XO Live gaan en profiteren van de vette korting is er dit jaar iets nieuws. Na het kopen van een ticket kunnen de XO-fans via Friendtipper hun vrienden tippen over de voordelige voorverkoop. De twee vriendengroepen die de meeste vrienden hebben getipt, wordt met maximaal vijfentwintig vrienden opgehaald en thuisgebracht na afloop van het festival met de 'nooit meer naar huis' bus.

XO Plus
Voor de festivalganger die iets meer luxe en comfort behoeft, heeft organisator Extrema het XO Plus-ticket verder uitgewerkt. Deze gaan eveneens in de oplopende verkoop op donderdag 15 november en starten bij 69 euro. Als XO Plusser heb je allerlei extra privileges. Zo krijg je onder meer toegang tot de vier exclusieve XO Plus-area's met uitzicht op de podia en de rest van het festival. Tevens is er voor de XO Plussers een intieme area bij de strandclub met onder andere een eigen ingang, luxe wc's, make-upkamer en kluisjes.

Geplaatst in:

Voor vragen en aanvullende informatie, persaccreditatie- en interviewaanvragen:
Nicole Dillise
Communicatie Extrema
e: Nicole@extrema.nl
t: +31(0)6 188 09 352

Extrema Outdoor BV

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234