Loyale ingenieur beperkt zichzelf in z’n carrière

Persbericht

Diemen, 14 november 2012

"Technology-professionals laten kansen onbenut"
Loyale ingenieur beperkt zichzelf in z'n carrière

Meer dan de helft (58%) van de Technology-professionals snakt naar meer echte uitdaging in het werk. De oplossingen hiervoor zoeken ze vooral in het aangaan van nieuwe projecten (39%) of door iets volledig nieuws te gaan doen (28%). Toch is nog geen 1% van de Technology- professionals actief op zoek naar een andere baan. Dit blijkt uit de Beroepen en Arbeidsmarkt Survey (BAS) van Yacht.

Stijn Berden, competence director Technology bij Yacht: "Maar liefst 31% van de technici geeft aan dat ze het gebrek aan ruimte van hun eigen leidinggevende als een belemmering zien bij het brengen van meer uitdaging in het werk. Er is voor de professionals in de techniek dus reden genoeg om van baan te switchen zou je denken. Toch is slechts een zeer kleine groep actief op zoek naar een nieuwe baan. Terwijl op de arbeidsmarkt volop kansen liggen. Werkgevers staan momenteel te springen om getalenteerde ingenieurs."

Technicus vindt carrièreperspectief minder relevant
Berden: "Wat echt opvallend is voor de Technology-professional, is dat zij vergeleken met professionals uit andere vakgebieden de minste uitdaging ervaren in het verbeteren van carrièreperspectieven. Het zijn geen carrièrebeesten die er voor zorgen dat ze hoog op de carrièreladder stijgen. Carrièreperspectief is niet wat de technisch professional drijft en waarmee werkgevers ze kunnen verleiden. De professional wil vooral vakinhoudelijk interessante klussen (32%) en een bijzondere bijdrage leveren (28%). Geef ze de mogelijkheid om een moeilijk probleem op te lossen en ze zijn veelal intellectueel uitgedaagd en bevredigd."

Kom op, pak het initiatief!
Volgens Berden moet de techneut zijn kans grijpen. Hij vervolgt: "De techneut kan veel meer initiatief nemen om uitdaging voor zichzelf te creëren. Maak in ieder geval je behoefte kenbaar bij je leidinggevende. Kom met concrete voorstellen en probeer op deze manier ruimte voor vakinhoudelijke vernieuwing te creëren. Kom je er niet uit met je werkgever? Ga dan actief op zoek naar een nieuwe baan om elders je ambities te realiseren zodat je uitgedaagd blijft in je werk. Er zijn genoeg banen te vinden. Zo zorg je ervoor dat je tot je 67-ste met plezier en uitdaging naar je werk gaat."

Bekijk de presentatie van het BAS onderzoek naar Technology professionals op: http://www.slideshare.net/YachtNL

Noot voor de redactie (niet voor publicatie).
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met:

Yacht
David Gribnau
Diemermere 25
1112 TC Diemen
M 06-20415329
E david@gribnau.com

Over het onderzoek
De Beroepen en Arbeidsmarkt Survey (BAS) is een onderzoek onder de arbeidsmarkt dat zicht geeft op trends en gedrag. Het is een gezamenlijk initiatief van Yacht, Randstad en Tempo Team. Het thema “uitdagingen ” heeft extra meegelopen in de BAS meting van juni 2012 onder bijna 1000 werkenden (werkzaam in loondienst) hoger opgeleiden (hoogst genoten opleiding is HBO/WO).

Over Yacht
Yacht is in Nederland marktleider op het gebied van detachering, interim-management en werving & selectie. Vanuit veertien kantoren faciliteert Yacht de markt met een netwerk van hoogopgeleide en ervaren professionals. Yacht levert specialisten in Bouwkunde, Civiele Techniek en RO, Finance, HRM, ICT, Legal, Logistics & Procurement, Marketing & Communicatie en Technology. Met zijn relaties werkt Yacht aan intelligente oplossingen, die duurzaam rendement opleveren en de grootste impact hebben. Yacht doet dit vanuit zijn kernwaarden 'Expertise’ en 'Implementatiekracht'. Yacht geeft zijn klanten advies op het gebied van HR-oplossingen en helpt bedrijven zich duurzaam te ontwikkelen door het leveren van professionals.

Yacht is onderdeel van Randstad Holding nv, specialist in flexibel werk en human resourcesdiensten. Randstad Holding nv is genoteerd aan de AEX van Euronext Amsterdam.

Yacht Group Nederland B.V.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234