'Bepaalt u ook al zelf wanneer en door wie u wordt gewassen?'

Debat over de kwaliteit van ouderenzorg en de gevolgen van het regeerakkoord.
'Bepaalt u ook al zelf wanneer en door wie u wordt gewassen?'
Vanavond, dinsdag 13 november, is het 4e debat over Het Nieuwe Ouder Worden. Dick Houwaart, schrijver van het boek 'Mijn vrouw is dood', gaat in gesprek met medewerkers van zorgorganisaties over de kwaliteit van de ouderenzorg. Zijn er mogelijkheden om de zorg te verbeteren? En wat zijn de gevolgen van het nieuwe regeerakkoord voor de ouderenzorg? Wordt het er wel beter op? En bepalen cliënten zelf al wanneer en van wie zij de zorg krijgen die ze nodig hebben?

Het debat vindt plaats in de Puddingfabriek in Groningen en is om 19:30u live te volgen op www.actiz.nl

Houwaart beschrijft in zijn boek de laatste jaren van het leven van zijn vrouw. Zij verliest langzaam de regie over haar leven en wordt steeds meer afhankelijk van de agenda van de zorgverleners in het verpleeg- en ziekenhuis. Houwaart gaat over de conclusies van zijn boek in gesprek met:

- Jannie Nijlunsing, directeur van Stichting De Hoven. Dit verpleeghuis is georganiseerd rondom huiskamers waar bewoners gezamenlijk de dag doorbrengen. Ook probeert De Hoven via regelarme zorg meer tijd te hebben voor bewoners en daarmee het geluk van ouderen te vergroten.
- Nynke Hoogland, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Groningen. Buurtzorg probeert er voor te zorgen dat ouderen zoveel mogelijk eigen regie over hun leven houden.

Beide sprekers zijn van mening dat het goed mogelijk was geweest om de kwaliteit van zorg voor mevrouw Houwaart te verbeteren. Als de huisarts meer aandacht voor haar had gehad, of de thuiszorg meer betrokken was bij de besluitvorming, had mevrouw Houwaart waarschijnlijk langer thuis kunnen wonen. Bieden De Hoven en Buurtzorg de juiste oplossing voor een betere ouderenzorg? Wat kunnen andere zorgorganisaties hiervan leren? Wat betekent het regeerakkoord voor de toekomst? Hoe zouden verbeteringen tot stand kunnen komen?
Het debat, onder leiding van Clairy Polak, vindt plaats op dinsdag 13 november, van 19.30 tot 21.30 uur in De Puddingfabriek, Viaductstraat 3 in Groningen. Het debat is uitverkocht voor publiek, maar live te volgen via www.actiz.nl.

Geplaatst in:

ActiZ

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234