Don Diablo maakt campagnenummer benefietshow Sta op tegen kanker

'The Artist Inside' vandaag officieel gereleased

Amsterdam, 13 november 2012 - De Nederlandse producer en DJ Don Diablo (32) schreef een open brief aan zijn vader Leo Schipper, die in september aan nierkanker overleed. De tekst voor deze brief vormde de basis voor 'The Artist Inside', het campagnenummer van Sta op tegen kanker. De gehele opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

"Ik had altijd een bijzondere band met mijn vader", vertelt Don Diablo. "Hij was een bijzondere, intelligente man die me stimuleerde groots te dromen en mijn creativiteit te volgen. Vandaar de titel 'The Artist Inside'. Tien jaar geleden herstelde hij van nierkanker, maar helaas kwam de ziekte in 2011 terug. Afgelopen september overleed hij, nog ver voor zijn pensioen".

Terwijl mijn vader vocht voor zijn leven, schreef ik hem een brief in het ziekenhuis. Daaruit is het nummer 'The Artist Inside' ontstaan. Het is een ode aan mijn vader en aan een mooie, liefdevolle jeugd. Als iemand van wie je houdt kanker krijgt sta je volledig machteloos. Met dit nummer kan ik mijn machteloosheid omzetten in actie. Omdat de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat, kan mijn vader indirect een rol spelen in de toekomst, in het leven van anderen. Hierdoor is zijn overlijden niet helemaal zinloos geweest."

Don Diablo zal het nummer ook in de benefietshow Sta op tegen kanker ten gehore brengen. Zijn goede vriend Jan Kooijman zal een bijzonder dansoptreden geven met een speciaal voor het nummer gemaakte choreografie.
The Artist Inside is vanaf vandaag officieel gereleased en te koop via iTunes, de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Sta op tegen kanker wordt op 28 november uitgezonden bij de AVRO op Nederland 1 vanuit het Agora Theater in Lelystad.

Geplaatst in:

KWF Kankerbestrijding

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234