Lignite Energy: Lange termijn kosten-efficiënte industriële brandstof "Made in Germany"

KEULEN, Duitsland, November 12, 2012 /PRNewswire/ --RWE Power AG verhoogt productiecapaciteiten met 500.000 ton - Gegarandeerde levering op lange termijn tegen voorspelbare kosten
In heel Europa wint gedroogde en verpulverde bruinkool uit het Rijnlandse bruinkoolwinningsgebied steeds meer terrein als procesenergie die beschikbaar is tegen veel lagere kosten in vergelijking met olie en gas. Het wordt onder de productnaam 'lignite energy pulverized' op de markt gebracht door Rheinbraun Brennstoff GmbH (RBB), een dochteronderneming van RWE Power AG.
Als enige op de lange termijn in grotere hoeveelheden beschikbare energiebron van het continent, kan bruinkool in opgewaardeerde vorm als 'lignite energy pulverized' voor veel toepassingen, aangeleverd door ofwel tankwagons of silovrachtwagens, vooral in de kalk-, cement- en asfaltindustrie, in industriële droogprocessen en in de papierindustrie worden gebruikt. Andere belangrijke toepassingsgebieden zijn agribusiness en veevoederproduktie waar de voordelige brandstof in het bijzonder met succes wordt gebruikt voor het drogen van rupsklaver (alfalfa).
Bruinkool wordt - in tegenstelling tot steenkool - in dagbouw gedolven, wat delving veel efficiënter maakt. Om die reden is ook het opwaarderen van producten, als 'lignite energy pulverized', concurrerend op internationaal niveau. Een belangrijk voordeel dat klanten hebben is dat ze op een stabiele basis kunnen rekenen dankzij langlopende leveringscontracten met gegarandeerde, vaste prijzen.
Bedrijven in heel Europa profiteren van voordelige energie
Om de leveringsflexibiliteit verder te verhogen, gebruikt RBB twee moderne verwerkingsterminals met een silocapaciteit van 700 ton elk bij Ulm en in Brandenburg an der Havel. Een ander belangrijk centrum om deze brandstof in Oost-Europa te vermarkten is de Tsjechische locatie Beroun, van waaruit dit naar Polen, Slowakije, Slovenië, Roemenië en Hongarije wordt geleverd. Frankrijk en de Benelux-landen worden vanuit Straatsburg en Gent bediend, terwijl de hoofdkantoren bij Frechen het contactpunt zijn voor klanten in Duitsland en de Alpenregio.
Samen met de productielocaties bij Keulen heeft RWE Power hier in juli 2012 een tweede schotelmolen ingezet waarmee de jaarlijkse capaciteit met 500.000 ton werd verhoogd - het nauwsluitende marketingnetwerk zorgt voor aanbod op alle locaties tegen lage kosten.
Ga voor meer informatie naar http://www.lignite-energy.com.
E-Mail: rolf.rodenkirchen@rwe.com
http://www.rheinbraun-benelux.com

Benelux

Rheinbraun Benelux NV
Rolf Rodenkirchen
Industrieweg 14
B - 9032 Wondelgem
Tel : +32(0)9-340-55-29
Tel : +49(0)221-480-23293
Mobiel: +49(0)17-32-56-00-45
Rheinbraun Brennstoff GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234