Nikon lanceert met ANP Foto app over nieuwsfotografie

Amsterdam, 12 november 2012 - Onder de naam I AM THE NEWS lanceert Nikon Nederland een app over professionele nieuwsfotografie. Samen met ANP Foto heeft Nikon een platform ontwikkeld waarop niet alleen treffende nieuwsfoto's zijn te zien, maar waarop ook iets over de totstandkoming van die foto's wordt verteld.

De app is vooral interessant voor fotografen en fotoliefhebbers die iets willen leren over nieuwsfotografie. In de applicatie staan steeds een aantal foto's die gemaakt zijn door ANP-fotografen. Met een simpele swipe komt er een tekst bij die foto's tevoorschijn. De app wordt vrijwel dagelijks ververst, vaak met een of meer foto's die de dag ervoor het nieuwsbeeld bepaalden, zodat in de loop van de tijd zeer uiteenlopende onderwerpen en facetten van nieuwsfotografie aan bod zullen komen.

Daarbij zal het vaak gaan over de waarden die kenmerkend zijn voor ANP-foto's: 'hard to get, hard to copy, hard to beat, hard to ignore'. Als Ranomi Kromowidjojo naar goud zwemt op de Olympische Spelen dan heeft het ANP binnen minuten een ruime set topbeelden online staan - close en wijd, liggend en staand - die alle media kunnen gebruiken voor hun publicaties. Over wat daar allemaal bij komt kijken, handelt deze nieuwe app.

Behalve over de fijne kneepjes van het vak gaat het ook uitvoerig over camera's, lenzen en andere spullen en de manier waarop de apparatuur wordt ingezet. In het rubriekje 'What's in my bag' is zelfs de complete Nikon-uitrusting van de ANP-fotografen terug te vinden. En er is uiteraard ook volop aandacht voor de fotografen die voor de belangrijkste fotonieuwsdienst van Nederland mogen werken. Om de auteursrechten te beschermen zijn alle foto's voorzien van een watermerk.

Over de app

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store in versies voor Ipad en Iphone. De Adroid-versie volgt spoedig.

Over Nikon

Ik ben Nikon. Ik help fotografen groot en klein, professioneel en hobbyist al meer dan 60 jaar om de foto's te maken die hun verhalen vertellen. Verhalen waarin fotograaf en onderwerp zichzelf en hun realiteit ontstijgen. Met innovatieve camera's, lenzen en accessoires die met intuïtieve bediening zonder kunstgrepen altijd fantastisch resultaat leveren. Met Nikon wordt het onbereikbare bereikbaar en vertel je een nieuw verhaal.


Over ANP Foto

ANP Foto, de fotodienst van het Algemeen Nederlands Persbureau, covert met een kern van enkele tientallen fotografen en een paar honderd correspondenten 24/7 al het landelijke en fotowaardige nieuws. Dat levert een dagelijkse stroom van een paar honderd eigen nieuwsfoto's op. Daarnaast is ANP Foto mede-eigenaar van het internationale fotopersbureau EPA en exclusief agent in Nederland van de internationale fotodienst AFP en een groot aantal andere fotobronnen. Zodoende kunnen er elke dag meer dan 3500 nationale en internationale nieuwsfoto's worden toegevoegd aan de ANP-beeldbank (www.anpfoto.nl), die bijna zes miljoen beelden telt. De fotocollecties op de ANP-beeldbank worden met een hoge frequentie ververst en uitgedund, zodat ze urgent, relevant en goed doorzoekbaar blijven.

Geplaatst in:

N O O T V O O R D E R E D A C T I E - N I E T V O O R P U B L I C A T I E

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij:

Roeland Koene, Nikon Professional Services Coördinator
Roeland.koene(at)nikon.nl, 020-70.99.111

Johan Groeneveld, adjunct-directeur ANP Producties
Johan.Groeneveld(at)anp.nl, 070-41.41.380

ANP Foto

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234