Meld je aan voor de Gouden Sportdag bij sc Heerenveen

Onder het motto 'Eigen kracht is Goud waard' organiseren Welzorg en Univé, samen met voetbalclub sc Heerenveen op woensdag 21 november a.s. een Gouden Sportdag. Op deze Gouden Sportdag kunnen kinderen van 6-18 jaar met een fysieke beperking vier verschillende sporten beoefenen met hun voetbalhelden. Op de middag is de gehele selectie van het eerste elftal en trainer Marco van van Basten aanwezig.

Sporten met je helden
Doel van de Gouden Sportdag is om kinderen op een leuke manier kennis te laten met sport en zo hun zelfvertrouwen en gezondheid te stimuleren. Tijdens het sporten zullen ook de topsporters in een rolstoel plaatsnemen, zodat geen enkel verschil meer bestaat tussen de deelnemers. De sporten die worden aangeboden zijn rolstoelvoetbal, rolstoelbasketbal, rolstoelhockey en een rolstoelparcours.

Scoren voor gezondheid
Sc Heerenveen vindt het erg belangrijk dat kinderen gezond eten en voldoende bewegen. Met het project 'Scoren voor Gezondheid' stimuleert de club op een leuke en speelse manier een gezonde levensstijl van de kinderen. Sport, gezelligheid en integratie is goed voor hun ontwikkeling en opstap naar de maatschappij. Bij alle maatschappelijke projecten voor jonge kinderen is mascotte Heero aanwezig. Hij vormt een belangrijke schakel tussen de kinderen en de club sc Heerenveen.

Eigen kracht is goud waard
'Gewoon kind kunnen zijn, ondanks een beperking, vergt soms wat meer moeite en doorzettingsvermogen. Sport kan helpen om je fysiek sterker te maken en mentaal krachtiger en die basis is goud waard voor zelfstandigheid en ontwikkeling van het kind', aldus Welzorg Participatiemanager Monique Kalkman, die vanuit eigen ervaring spreekt doordat ze als 14-jarig kind rolstoelgebonden werd door een dwarslaesie als gevolg van kanker. Alleen al het feit dat de kinderen meedoen aan de Gouden Sportdag is goud waard. Want op deze manier kunnen ze laagdrempelig verschillende sporten uitproberen. Welzorg wil op deze wijze stimuleren dat kinderen en volwassenen met een beperking in beweging komen en gaan sporten.

Deelnemen is gratis
De Gouden Sportdag vindt plaats op 21 november in Heerenveen Sportstad, begint om 13.30 uur en duurt tot 17.30 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en aan het eind van de dag gaan de kinderen niet alleen naar huis met een gouden medaille maar ook met een kaart vol handtekeningen van hun helden. Kinderen van 6-18 jaar met fysieke beperking kunnen zich gratis aanmelden op www.welzorg.nl/sporten/goudensportdag/heerenveen.

Over Welzorg
Welzorg, onderdeel van de Louwman Groep, is gespecialiseerd in advies, verkoop, service, aanpassing en verhuur van (revalidatie)hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een functie beperking. Welzorg initieert en ondersteunt maatschappelijke participatieprogramma's om mensen met een functiebeperking volwaardig mee te laten doen in het verkeer, sport of arbeid. Voorbeeld daarvan is Racing Team Welzorg om te laten zien dat autorijden voor iedereen mogelijk is (www.racingteamwelzorg.nl). Of de veiligheidsdagen voor de oudere scootmobielgebruiker, zodat deze zich vertrouwd en veilig in het verkeer kan bewegen. De ontwikkeling van de composeat, een design rolstoel, draagt bij aan het beeldvorming en eigenwaarde van de rolstoelgebruiker. Door nauw samen te werken met de doelgroep worden de klantbehoeften direct terugvertaald naar nieuwe producten en diensten. Daarom is het motto: 'participatie door innovatie en innovatie door participatie'.

Over Heerenveen
Sc Heerenveen staat middenin de samenleving, en neemt de maatschappelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van haar omgeving. Sc Heerenveen probeert aan de hand van een vijftal thema's de samenleving positief te beïnvloeden door de impact van het merk sc Heerenveen optimaal te benutten. Daarnaast gebruikt sc Heerenveen de MVO activiteiten en projecten intern als integraal onderdeel van de moderne bedrijfsvoering.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Anita Drenth (communicatie adviseur) bij Welzorg Nederland via telefoonnummer 06-11356878 of anita.drenth@welzorg.nl

Welzorg Nederland B.V.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234