Nieuw boek: "De depressie op zijn kop"

Delft - Ruim een miljoen Nederlanders slikt antidepressiva en een veel groter aantal mensen voelt zich geregeld in een ongezonde mate niet tevreden of niet gelukkig. Als je depressief of somber bent, zit je in een vicieuze cirkel; je brein voedt de depressie. Dit boek is erop gericht je te laten zien hoe je brein werkt, hoe stemming ontstaat en hoe je daar zelf meer leiding in kunt nemen.

'Schrik niet te snel van je eigen somberheid'
Nederlanders mogen weten dat ze heel veel meer zelf kunnen doen als het om depressie en depressieve gevoelens gaat, zo blijkt uit een onderzoek van het Fonds Psychische Gezondheidszorg. Psycholoog Giel Hutschemaekers, hoogleraar geestelijke gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft de volgende reactie: 'De boodschap van dit onderzoek is dat mensen te snel schrikken van hun eigen somberheid. Ik zou willen zeggen: "Hou vertrouwen in jezelf, en geloof in je eigen kracht". Over het algemeen geldt dat mensen zelf het beste weten wat goed voor hen is. Te vlug professionele hulp zoeken, schept vaak onnodige onzekerheid.'

"De depressie op zijn kop" sluit naadloos op dit recente onderzoek aan. Het boek nodigt uit het beeld over depressie en de behandeling ervan eens op zijn kop te zetten. In dit tweede boek van Cathelijne Wildervanck gaat het namelijk om: hoe creëer je weer je eigen leven, zoals het bij je past? Hoe kun je meer doen dan vertrouwen op een hulpverlener en op medicatie? Het boek bestaat uit theorie afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk en oefeningen die men zelf kan doen. Cathelijne: "In mijn werk als coach en trainer kom ik geregeld mensen tegen die in meerdere of mindere mate last hebben van depressieve gevoelens. Wat me opviel is dat deze mensen vooral veel bezig zijn met wat ze niet meer willen: niet meer depressief zijn! Terwijl uit hersenonderzoek steeds meer blijkt dat het vooral loont om bezig te zijn met de emoties waar je juist méér van wilt. Het brein wordt beter in de gevoelens die het meest worden aangeboden. Dus wat is voor jou de tegenovergestelde kant van depressie, en hoe kun je daar meer mee bezig zijn?". Het boek is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met depressie en sombere gevoelens maar is zeker ook interessant en inspirerend voor professionals.

Cathelijne Wildervanck is coach, trainer en auteur van het boek "ADHD: Hoe haal je het uit je hoofd?"(3e druk) en nu dus ook "De depressie op zijn kop". Daarnaast is ze directeur van ADHD-centrum Nederland. Het boek "De depressie op zijn kop" is per heden verkrijgbaar bij de boekhandel.

Geplaatst in:

Voor meer info kunt u bellen naar Cathelijne Wildervanck 06 16054987, of kijk op www.cathelijnewildervanck.nl

Wilt u een recensie-exemplaar ontvangen? Neem dan contact op met Thea van Duijvenbooden thea@scriptum.nl

ADHD-centrum Nederland

website:
www.adhd-zh.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234