Nederlanders kritisch over hotels in westelijke provincies

Hotelbeoordelingen in Noord-Nederland meest positief

Haarlem, 9 november 2012 - Nederlanders beoordelen hotels na een verblijf in noordelijk gelegen provincies hoger dan hotels in het westen van het land. Dit blijkt uit ruim 185.000 beoordelingen van consumenten die een verblijf hebben geboekt op HotelSpecials.nl. Zo hebben hotels in Overijssel en Friesland de hoogste score, met als gemiddelde rapportcijfer een 8,0. Over hotels in Noord-Holland zijn boekers echter het minst tevreden.

Beste hotels in noordelijke provincies
Opvallend is dat de hotelbeoordelingen per provincie aantoonbaar verschillen. Het meest tevreden zijn boekers over hun hotelverblijf in Overijssel waaronder Hengelo en Friesland met plaatsen als Leeuwarden en Sneek. Vooral de klantvriendelijkheid wordt hier geprezen. Daarentegen vallen de beoordelingen in de randstad minder hoog uit. Grote steden als Amsterdam en Rotterdam zorgen voor een beduidend lager gemiddelde. De meeste kritiek wordt geuit over het comfort van de hotelkamer.

Belgisch Limburg hoog gewaardeerd
In België is Limburg de provincie die de meeste kwaliteitshotels levert tijdens een kortweg vakantie. Het is niet verwonderlijk dat het beste hotel van België 2011 in het Limburgse Sint-Truiden ligt. Met een 8,3 als gemiddelde, gebaseerd op alle beoordelingen van de 23 hotels, worden zelfs de cijfers van de Nederlandse provincies overstegen. Limburg heeft deze score te danken aan de ligging en gastvrijheid van de hotels.

Boekers bevorderen kwaliteit
Remco Hofstede, directeur van HotelSpecials.nl, legt uit dat de beoordelingen worden gebruikt om de beste hotels aan te kunnen bieden. "Door de feedback van onze boekers leren wij welke hotels het meest worden gewaardeerd en werken wij continue aan een betere service en kwaliteit. Het doel is dat de verwachting van de boeker wordt waargemaakt."

HotelSpecials.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234