Ohpen pakt Gouden Stier in categorie Pensioenoplossing

Vakjury: andere insteek vermogensopbouw noodzakelijk

Amsterdam, 9 november 2012 - Een jaar na het winnen van de Accenture Innovation Award, pakt Ohpen de Gouden Stier voor beste Pensioenoplossing. Deze nieuwe categorie ging op zoek naar de meest flexibele en laagdrempelige oplossing om vermogen op te bouwen voor later. 'Nederlanders willen in deze tijden zelf vermogen opbouwen en hier vrij over kunnen beschikken', aldus Matthijs Aler directeur van Ohpen. Er werden tijdens deze zesde editie van de 'Oscars' van de beleggingswereld acht Gouden Stieren uitgereikt door een vakjury over in totaal 43 kanshebbers.

Vakjury kritisch over productfocus vermogensbeheerders
Nieuw dit jaar is dat de voorselectie niet op basis van het meeste aantal stemmen is gemaakt, maar door uitgebreid onderzoek van de redactie van Belegger.nl. Vervolgens heeft een vakjury alle kanshebbers onder de loep genomen. Tijdens de bekendmaking van de award heeft jurylid Jaap Koelewijn (Nyenrode) aangegeven verder te kijken dan alleen kosten. De vakjury vindt dat vermogensbeheerders niet meer het product als uitgangspunt moeten nemen, maar de financiële doelstellingen en de risicobereidheid van de klant. 'Ohpen wil de financiële wereld veranderen en deze award is wederom een erkenning dat Nederland openstaat voor een écht andere manier van vermogensopbouw', aldus Aler. Ohpen laat met deze winst onder andere Brand New Day, Meesman Index Investments en het Aegon Wereld Index Aandelen Fonds achter zich.

Over Ohpen
Ohpen is in 2009 opgericht en heeft als missie de financiële wereld te veranderen. De vermogensbeheerder trekt ten strijde tegen verborgen en hoge kosten, en producten die niet in het belang zijn van de klant. Vanaf 1 euro kan iedere klant met de Ohpen Planner een portefeuille samenstellen, met een optimale verhouding tussen risico en rendement op basis van Nobelprijswinnende theorieën. In 2011 zijn de methodiek en het platform bekroond door een vakjury met de Accenture Innovation Award. Naast particuliere beleggers bedient Ohpen ook professionele partijen via BPO (Business Process Outsourcing) of SaaS (Software as a Service) oplossingen. Hierdoor heeft een financiële dienstverlener nog maar één applicatie nodig voor haar volledige operatie. In totaal heeft Ohpen circa 60 medewerkers in dienst. Meer informatie: www.ohpen.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234