Nederlandse lamp vier keer bekroond

Haarlem, 9 november 2012 - WakaWaka light, een revolutionaire LED-lamp op zonne-energie, heeft vier hoofdprijzen gewonnen in de prestigieuze Accenture Innovation Award. Deze prijzen, ingesteld door consultant Accenture (wereldwijd 244.000 werknemers), werden gisteravond uitgereikt tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

De WakaWaka (www.wakawakalight.com) won vier van zes prijzen in de drie categorieën waarvoor de lamp was genomineerd. In de categorie Communicatie, Media & Technologie won de lamp zowel de juryprijs als de publieksprijs. Daarnaast ging twee keer de publieksprijs naar WakaWaka in de sector energie en in de competietie voor de 'groene tulp', een speciale duurzaamheidsprijs.

Volgens een woordvoerder van Accenture is het voor het eerst in de zesjarige geschiedenis van deze prijs dat in één categorie door dezelfde inzending zowel de jury- als de publieksprijs werd gewonnen: "Blijkbaar was zowel het publiek als de jury zeer onder de indruk van de mogelijke impact van dit bijzondere produkt.

De WakaWaka, een LED lamp op zonne-energie, noemt zichzelf een 'lamp met een missie'. De lamp moet het leven gaan veranderen van de 1,5 miljard mensen die geen elektriciteit hebben. Deze zijn voor verlichting afhankelijk van levensgevaarlijke, dure en giftige kerosinelampjes. Elke dag zijn er 16.000 mensen die ernstige brandwonden of erger oplopen als gevolg van ongelukken met deze lampjes. Dankzij de winst die met de verkoop van de WakaWaka in het Westen wordt gemaakt, komt de lamp ook binnen bereik van de allerarmsten in deze landen.

De WakaWaka light is het eerste product van de Haarlemse onderneming Off-Grid Solutions en is de meest efficiente lamp in zijn soort. Kern van dit high tech product is de revolutionaire Sunboost technologie, een chip van het eveneens Nederlandse bedrijf Intivation. Deze chip zorgt ervoor dat de lamp meer dan 16 uur licht geeft na een oplaadperiode van 4-8 uur.

De lamp is sinds juni verkrijgbaar, maar heeft direct grote belangstelling in vooral Afrikaanse landen opgewekt. Zo is vorige maand een overeenkomst gesloten met het Ugandese bedrijf Ugandan Batteries voor de levering van 1 miljoen lampen.
Begin volgend jaar komt het tweede product op de markt: de WakaWaka Power. Deze combineert de functie van lamp met die van oplader voor mobiele telefoons.

Voor meer informatie:
Maurits Groen
maurits@wakawakalight.com
06 21 553 563

WakaWaka light

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234