ZZP-er krijgt kansen op arbeidsmarkt met Dragon1 architectuurportfolio

Bij consultancybedrijven, ICT-dienstverleners en in overheidsland zijn de ontslagrondes nog niet uit de lucht. Hoe onderscheiden ervaren consultants en enterprise architecten zich tussen al hun con-collega's op zoek naar een nieuwe baan? De deelnemers aan de Dragon1 EA Bridge Training, voor enterprise architectuurvisualisatie, zijn hen alvast een stap voor en werken aan hun architectuurportfolio.

Hoe steekt u als adviseur of consultant uw hoofd boven het maaiveld uit?

Siebe van der Veen, een van de deelnemers aan de Dragon1 EA Bridge Training in Zwolle: "Nadat ik voor mijzelf ben begonnen met mijn organisatie IT Met Verve, heb ik eerst goed nagedacht over mijn toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt. Een architect op zoek naar een consultancyopdracht moet zich tegenwoordig echt onderscheiden. Met mijn Dragon1 architectuurportfolio kan ik aan mijn opdrachtgevers laten zien wat ik allemaal in huis heb en wat de kwaliteit van mijn werk is. Bijvoorbeeld de artist impression van een model voor e-dienstverlening die ik op basis van Dragon1 heb gemaakt ziet er sowieso heel mooi en beeldend uit, al zeg ik het zelf."

Tijdens de Dragon1 EA Bridge Training zijn de deelnemers bezig om heel pragmatisch visuele architectuurproducten zoals infographics, situatieschetsen, storyboards en blauwdrukken te maken die worden gebruikt tijdens de huidige werkzaamheden en projecten. Deze 'proofs of concepts' vormen samen het architectuurportfolio waarmee de consultant op pad kan voor een nieuwe opdracht of baan.

Voordelen van een Architectuurportfolio

Het architectuurporfolio bevat veelal beslissingondersteunende architectuurvisualisaties op A3-formaat die opdrachtgevers helpen om beslissingen te nemen over bijvoorbeeld de voorgang en kosten van een project. Ook kunnen visualisaties laten zien hoe concepten zoals e-dienstverlening, selfservice,zaakgericht werken en Het Nieuwe Werken resultaten leveren binnen een organisatie.

Het visueel maken van allerlei soorten organisatievraagstukken geeft de ZZP-er een extra tool om zich te kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt. Dit in combinatie met de toenemende vraag van organisaties naar enterprise architecten en consultants geeft ZZP-ers die kennis hebben van de open methode Dragon1 en beschikken over een architectuurportfolio een zeer gunstig vooruitzicht.

Paauwe Group BV uit Bennekom, is dé specialist in Visual Enterprise Architecture. De architectuuraanpak, de Dragon1 | EA Methode, is door PAAUWE ontwikkeld op basis van jarenlange samenwerking met andere organisaties en praktijktoepassing van enterprise architectuur in bedrijfstransformaties en innovaties.

Programma
In de Dragon1 Bridge Training leren de deelnemers de volgende 10 architectuurproducten te maken die onderdeel zijn van de Dragon1 Architecture Baseline:

1) Enterprise Architectuurvisie (ontwerpschets van een totaalconcept)
2) Bedrijfsvisie en IT Structuurvisie (een functioneel logische en/of fysiek technische indeling)
3) 2d/3d Enterprise Architectuur Blauwdruk
4) 2d/3d Solution Architectuur Blauwdruk
5) Applicatielandschap
6) Processenlandschap
7) Architectuurprincipes-document
8) Architectuurbegrippenkader-document
9) PXA, de visuele PSA
10) Schetsboek of Ontwerpboek

Een voorbeeld van de visuele beroepsproducten vindt u op http://www.paauwe.info/training/dragon1-certificering/certificering-voor-architecten/dragon1-ea-methode-bridge-training

Locatie en inschrijving
De Bridge Training vindt plaats op verschillende locaties door het land heen. Data, tijden, kosten, een uitgebreid overzicht van het programma en het inschrijfformulier zijn te vinden op http://paauwe.info/training.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paauwe Group BV via info@paauwe.info of 0317 - 41 13 41.

Paauwe Group B.V.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234