Wereldberoemde textieldesigner Kaffe Fassett komt naar ABC

The American Book Center is er trots op de wereldberoemde texieldesigner en kunstenaar Kaffe Fassett te mogen verwelkomen op Thanksgiving Day voor de presentatie van zijn autobiografie Dreaming in Color.

Kaffe (spreek uit als kayf) zal donderdag 22 november van 19.30-20.15 zijn autobiografie signeren in de winkel. Daarna geeft hij om 20.30 in de ABC Treehouse een lezing en zal hij vragen beantwoorden van het aanwezige publiek. Een ticket voor de lezing kost Euro7,- en men kan een reservering maken via de website van de American Book Center: www.abc.nl/events. Dit is een populair event dus wees er snel bij!

Over Kaffe Fassett
Kaffe Fassett is een Amerikaanse textielkunstenaar die zowel ontwerpen maakt voor textiel als ook voor bijvoorbeeld aardewerk. Hij geniet echter met name grote bekendheid vanwege zijn kleurrijke patchwork ofwel quilt designs. Hij kreeg een beurs voor de kunstakademie te Boston op 19 jarige leeftijd, maar maakte zijn studie niet af en verhuisde in 1964 naar London waar hij nog steeds woont en werkt samen met zijn partner Brandon Mably. 1n 1988 kreeg hij als eerste textieldesigner een overzichtstentoonstelling in het Victoria & Albert Museum in Londen. Hiermee speelde hij zich ook internationaal in de kijker en sindsdien heeft hij wereldwijd een grote schare volgelingen en bewonderaars. In de loop der jaren heeft hij diverse boeken uitgebracht en reist hij de hele wereld over om drukbezochte workshops en lezingen te geven.
Ook in Nederland heeft Kaffe een grote schare fans.

Over het boek: Dreaming in Color
Kaffe Fassett lijdt een fascinerend leven en is een begenadigd verteller met een enorm geheugen. In deze intieme autobiografie vertelt Kaffe over zijn kleurrijke leven, zijn inspiratiebronnen en reizen. Dreaming in Color is bovendien geïllustreerd met honderden foto's uit Kaffe's leven en zijn wereldberoemde designs.

Quiltshop 100 Rozen zal op deze Thanksgiving Day vanaf 12.00 aanwezig zijn in de ABC Treehouse met een pop-up-store en hier ook een watercolor quilts workshop organiseren van 13.00-17.00. Een reservering voor deze workshop kan gemaakt worden op www.quiltshop100rozen.nl

ABC Amsterdam - Spui 12
ABC Treehouse - Voetboogstraat 11, Amsterdam

The American Book Center

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234