11 November de dag dat je die kleine duiveltjes eindelijk verjagen mag

Amsterdam, 8 november 2012. Zondag 11 november vieren veel kinderen het liefelijke Sint Maarten feest. Veel schattige kindjes gaan met een lampion en een mandje voor snoepjes langs de deuren. Ze zingen Sint Maarten liedjes in ruil voor zoetigheden. Weinig mensen weten dat Martinus van Tours, later Sint Maarten, ook een duistere hobby had. Al op zijn negentiende was hij duivel uitdrijver.
Zijn duivelse praktijken zijn een inspiratiebron voor The Amsterdam Dungeon waar waargebeurde verhalen worden verteld die niet in de geschiedenisboeken voorkomen. Als het aan de Dungeon acteurs ligt komt het kleine duivelsgebroed nooit meer aan hun deur op Sint Maarten. Zij bereiden zich op het ergste voor en verspreiden video instructies met onsmakelijke suggesties -met een flinke dosis humor - om kinderen op 11 november de stuipen op het lijf te jagen.

Sint Maarten, Martinus, werd in 316 geboren in Hongarije en deelde als vijftienjarige soldaat zijn mantel met een bedelaar. Dit was een openbaring voor hem en hij bekeerde zich tot het christendom. Op 19-jarige leeftijd werd hij duivel uitdrijver. Ook leefde hij als kluizenaar en stichtte hij het eerste klooster in Frankrijk. Toen bewoners van Tours hem in 371 tot bisschop kozen, verstopte hij zich in een ganzenhok. Hij werd toch ontdekt, tot bisschop gewijd en verspreidde vervolgens het christendom. Hij stichtte kerken en de Abdij van Marmoutier. In 397 stierf Maarten aan koorts waarna al snel de Sint Maarten verering op gang kwam.

In The Amsterdam Dungeon staat 500 jaar duistere vaderlandse geschiedenis centraal. Het is een interactieve attractie waar kinderen vanaf 10 jaar op een alles behalve saaie manier kennis maken met de Nederlandse geschiedenis. Een unieke ervaring met professionele acteurs, special effects en spannende decors. Griezelig maar vooral ook erg humoristisch. Alles in The Amsterdam Dungeon is gebaseerd op historische feiten, zo passeren onder andere de VOC en de pest de duistere revue. Een andere kijk op het verleden van ons land.

Met dit persbericht, inclusief de bijbehorende video en foto's, benadrukt The Amsterdam Dungeon haar humor. Het is niet de bedoeling om ongewenst gedrag aan te moedigen.

Geplaatst in:

The Amsterdam Dungeon

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234