Ansell lanceert nieuwe ActivArmr® Multipurpose

BRUSSELS, November 8, 2012 /PRNewswire/ --

De ActivArmr(R) Multipurpose handschoenen, voor heel diverse toepassingen, zijn uniek en presteren optimaal in hun categorie, omdat ze werden ontwikkeld voor de

hedendaagse extremen en vereisten van de bouwsector

Ansell, een internationale leider in beschermingsoplossingen, introduceert de ActivArmr(R) Multipurpose handschoenen, voor heel diverse toepassingen, een uitbreiding van de Trade Specific reeks ActivArmr(R). Ansell is nu de enige handschoenenfabrikant die een volledige reeks oplossingen levert om specifiek te voorzien in elke behoefte aan persoonlijke bescherming in de bouwsector.

De ActivArmr(R) Multipurpose handschoenen, voor heel diverse toepassingen, zijn hoogwaardige beschermingsproducten die specifiek op basis van feedback van bouwvakkers werden ontwikkeld en gepersonaliseerd. Deze handschoenen zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Light Duty (lichte toepassingen), Medium Duty (middelzware toepassingen) en Heavy Duty (zware toepassingen). Ze zijn veelzijdig genoeg om elke klus aan te kunnen, van het manipuleren van kleine schroefjes tot grond- of afbraakwerken. Deze handschoenen voor heel diverse toepassingen zijn uniek in de markt. Ze onderscheiden zich onder andere door hun ergonomische vormgeving en hun superieure beweeglijkheid en duurzaamheid.

De Multipurpose-handschoenen zijn een uitbreiding van de ActivArmr(R) Trade Specific-reeks voor elk beroep. Ze versterken de positie van Ansell als marktleider in handbescherming voor de bouwsector. De in januari 2012 gelanceerde Trade Specific-reeks omvat handschoenen die exact op de behoeften van specifieke beroepen zijn afgestemd en die telkens doeltreffend beschermen tegen alle risico's.

Agnes Berthault, Category Manager ActivArmr(R) EMEA, verklaarde over deze aankondiging: "De ActivArmr(R) Multipurpose handschoenen, voor heel diverse toepassingen, zijn de beste in hun categorie. Ze werden ontwikkeld voor de soms extreme praktijk op bouwterreinen en ze bieden innovaties in handbescherming die vaklui helpen om hun werk veilig en nauwkeurig uit te voeren. De hoogwaardige reeks wordt nu uitgebreid om alle werkzaamheden in de bouwsector te bestrijken. Ook de zwaarste klussen kunnen nu in alle gemoedsrust worden uitgevoerd."

"Wij hebben eerst grondig bestudeerd wat aannemers en bouwvakkers nodig hebben. Vervolgens ontwikkelden wij de handschoenen die in al hun behoeften voorzien," aldus nog Agnes Berthault. "Deze handschoenen voelen aan als een tweede huid en zijn gemaakt van kunstvezels om ze duurzaam en comfortabel te maken. Ze laten de huid ook ademen. Ze bevatten telkens een coating in schuimnitril voor een betere greep op natte en droge voorwerpen. De vingerlengte werd aangepast om de handschoenen beter te laten passen. Ansell is al meer dan 100 jaar een koploper in productinnovatie. Wij blijven ernaar streven om onze klanten altijd optimale oplossingen te bieden."


- De ActivArmr(R) Light Duty-handschoenen (Lichte toepassingen) zijn ideaal
voor lichte taken zoals licht onderhoudswerk, isolatie aanbrengen of gipsplaten
manipuleren. Klanten die de nieuwe reeks probeerden, waren heel tevreden over het
comfort en de pasvorm. Zij vonden dat de handschoenen aangenaam aanvoelen en
apprecieerden hun vingergevoeligheid, beweeglijkheid en greep.
- ActivArmr(R) Medium Duty-handschoenen (Middelzware toepassingen) bevatten
beschermende DuPont(TM) Kevlar (R)-vezels, een aanpasbare polssluiting met treklipje
en identificatienaamplaatje, gepatenteerde versterkingsribbels op de handpalm en de
handrug voor extra bescherming en grotere duurzaamheid op zwaar belaste en aan
slijtage onderhevige zones. Deze handschoenen zijn ideaal voor middelzware
toepassingen zoals algemene tuinwerken & -onderhoud, vloeren leggen, dakwerken,
schuren en algemeen onderhoud. Klanten die de reeks testten, verklaarden dat zij
tevreden waren over de bescherming door de veiligheidsribbels en over het comfort en
het aangenaam gevoel van de handschoenen.
- Voor afbraakwerkzaamheden, houtbewerking, snijden, metaalplaten hanteren
en graven zijn robuuste, duurzame handschoenen nodig die goed beschermen. De
ActivArmr(R) Heavy Duty-handschoenen (Zware toepassingen) worden met de gepatenteerde
Intercept Technology(R) gemaakt van roestvrij staal en DuPont(TM) Kevlar(R)-vezels
voor maximale bescherming. De versterkingsribbels bieden extra bescherming aan
handpalm en knokkels.De nieuwe ActivArmr(R)-reeks onderscheidt zich ook door talrijke andere verbeteringen. Zo heeft elke handschoen een geoptimaliseerde voering (nylon, Kevlar(R), Intercept) die voor bescherming en comfort zorgt. De gepatenteerde versterkingsribbels verhogen het prestatieniveau in belangrijke zones.

Ga voor meer informatie over ActivArmr(R) handschoenen naar http://www.ansell.eu [http://industrialcatalogue.ansell.eu/search/apachesolr_search/activarmr ]

Over Ansell

Ansell is een internationale leider in superieure oplossingen voor gezondheids- en veiligheidsbescherming die het welzijn van mensen verhogen. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika/de Caraiben, EMEA en Azie, telt meer dan 10.000 medewerkers en neemt wereldwijd een vooraanstaande positie in op de markt voor persoonlijke beschermingsmiddelen en medische handschoenen en in de sector van seksuele gezondheid en welzijn. Ansell is actief in vier belangrijke segmenten: Medical Solutions (Medische Oplossingen), Industrial Solutions (Industriele Oplossingen), Specialty Markets (Gespecialiseerde Markten) en Sexual Wellness (Seksueel Welzijn). Informatie over Ansell en zijn producten vindt u op http://www.ansell. eu [http://www.ansell.eu ]. Ansell, ActivArmr(R) en Intercept Technology(R) zijn gedeponeerde handelsmerken van Ansell Limited of een van zijn filialen. Kevlar is een handelsmerk van E.I. du Pont de Nemours and Company.


Ansell


CONTACT: Voor meer informatie: Claire Louis, Marketing CommunicationsManager EMEA, Ansell, +32-2-529-8308, Claire Louis.com ; Carol Donaghy,Edelman, +353-1-6789333 / +353-87-9125804, Carol.donaghy@edelman.com .

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234