Red Bull Crashed Ice toch terug in Nederland

Eerste indoortrack in geschiedenis van Ice Cross Downhill in SnowWorld Landgraaf

Landgraaf, 7 november - Voor de derde keer op rij strijkt het Red Bull Crashed Ice World Championship neer in Nederland. De eerder geplande stop in Rusland maakt plaats voor een revolutionaire stop op 9 februari 2013 in 's werelds grootste indoor skiresort, SnowWorld Landgraaf. Voor het eerst in de Ice Cross Downhill-geschiedenis strijden de schaatsers snoeihard op een indoor ijsparcours. Naar verwachting biedt de piste van SnowWorld ruimte aan ongeveer 4.000 toeschouwers. Daarnaast bieden de horecagelegenheden in SnowWorld toegang voor nog 2.000 Ice Cross Downhill-fans. Vanwege de beperkte ruimte wordt er gewerkt met een ticketsysteem.

Koos Hendriks, CEO SnowWorld Leisure, ontvangt het sportieve evenement vol trots. "Tien jaar geleden hadden wij de wereldprimeur met de eerste indoor FIS World Cup wedstrijd snowboarden. Dit heeft mede bijgedragen aan de Olympisch gouden medaille van Nicolien Sauerbreij in Vancouver. Nu zijn we blij dat we onze bijdrage kunnen leveren aan toekomstig Nederlands succes in de nieuwe sport; Ice Cross Downhill." Naar verwachting ligt de ruim 300 meter lange, ijzingwekkende indoor ijstrack er al voor het einde van het jaar. Dit geeft atleten de kans om zich perfect voor te bereiden op hun race in februari.

De afgelopen twee jaar streek Red Bull Crashed Ice neer in het Limburgse Valkenburg. Dit jaar is Landgraaf aan de beurt. Extra bijzonder is dat iedereen de kans krijgt om de extreme sport uit te proberen. Ice Cross Downhill is een sport bedacht door Red Bull, waarbij atleten met een snelheid van 60 km per uur van een steile ijsbaan racen. Niet alleen SnowWorld, maar de hele gemeente kan van het evenement genieten. Raymond Vlecken, burgemeester gemeente Landgraaf: "Dat wij het decor worden van Red Bull Crashed Ice, is een geweldige toevoeging aan het grote recreatieve aanbod dat de gemeente kent. De beelden worden over de hele wereld bekeken en ik ben er dan ook bijzonder trots op dat wij een nieuw spectaculair sportevenement mogen begroeten in deze regio."

Ab Krook, coach van het Nederlandse team, zegt over de Nederlandse stop in SnowWorld: "Heel bijzonder dat er voor het eerst gestreden wordt op een indoor baan, een goede ontwikkeling voor de sport. De locatie SnowWorld is de perfecte uitvalsbasis: een geweldig, multifunctioneel wintersportcentrum. Niet alleen recreatief, maar alles ademt ook topsport uit. Je hebt een prachtige piste, een ruimte voor krachttraining en nu ook nog een Ice Cross Downhill track. Falko en ik zijn erg blij dat Red Bull Crashed Ice terugkeert naar Nederland. Zo wordt de vijver van Nederlands talent waaruit wij vissen groter: meer riders betekent meer kansen. En die hebben we nodig, omdat we op moeten boksen tegen fantastische ijshockeylanden zoals Canada."

Tijdens de Red Bull Crashed Ice Qualifiers in Amsterdam (27 oktober) en Geleen (4 november) wist Danny Hansen zich te onderscheiden van de rest door als snelste over de uitgezette baan op vlak ijs te schaatsen. Hij werd daarmee lid van het Nederlandse team dat bestaat uit Glenn Bakx, Bart van Roosmalen en Remo Speijers. De mannen worden intensief begeleid door Ab Krook en Falko Zandstra. Krook over de sport: "Ice Cross Downhill is de sport van de toekomst. We leven in een snelle tijd en ontwikkelingen gaan razendsnel. Ook in de sport zie je dat terug. Ice Cross Downhill sluit daar perfect op aan."

De gloednieuwe stops van Red Bull Crashed Ice World Championship worden op de volgende plekken gehouden: Niagara Falls in Canada (1 december 2012), Saint Paul in de VS (26 januari 2013), Landgraaf (9 februari 2013), Lausanne in Zwitserland (2 maart 2013) en de uiteindelijke winnaar wordt bepaald in Quebec in Canada (16 maart 2013). Op iedere locatie worden de deelnemers getrakteerd op een uitdagende track. En Nederland heeft de primeur: de eerste indoortrack ooit.

Geplaatst in:

Red Bull Nederland BV

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234