Kunstprijs UWV voor kunstenaars met arbeidsbeperking

Drie kunstenaars zijn dinsdag 6 november uitgeroepen tot winnaar van het UWV Kunstcongres met perspectief 2012. In het Kröller-Müller Museum in Otterlo organiseerde UWV voor de derde keer een kunstcongres voor mensen met een arbeidsbeperking. Met het congres wil UWV uitkeringsgerechtigden perspectief bieden door hun werk tentoon te stellen en ze contacten op te laten doen in de kunstwereld. Tijdens het kunstcongres maakte UWV bekend dat het op de eigen kantoren alleen nog werk gaat exposeren van kunstenaars met een arbeidsbeperking.

Winnaars
Bram de Krosse (27) uit Raalte, Xandra Cartens (54) uit Lent en Frank ter Beek (47) uit Nijmegen werden tijdens een feestelijke bijeenkomst tot winnaar uitgeroepen van het kunstcongres. De bekroonde werken werden als intrigerend, spannend en fascinerend omschreven door de jury. De drie kunstenaars mogen een jaar lang exposeren bij vooraanstaande bedrijven, zoals Philips en KPN, en in verschillende UWV-kantoren.

UWV
Een vakjury beoordeelde het werk van in totaal 150 kunstenaars met een WAO-, WIA-, of Wajong-uitkering. Fred Paling, lid van de Raad van Bestuur van UWV: 'UWV wil mensen kansen bieden om maatschappelijk deel te nemen. We weten dat dit het beste kan door werk. Dit kunstcongres is een prima manier om kunstenaars met een arbeidsbeperking te laten zien wat ze in hun mars hebben'. UWV maakte tijdens het kunstcongres bekend dat vanaf volgend jaar op UWV-kantoren nog uitsluitend kunstwerken te zien zijn die gemaakt zijn door kunstenaars met een arbeidsbeperking.

Workshops en presentaties van kenners
Naast de expositie van de kunstwerken werden tijdens het congres door verschillende kunstexperts workshops en presentaties gegeven. Aanwezige galeriehouders, kunstuitleners en kunstbonden gaven advies over de zakelijke kant van het kunstenaarschap. De driekoppige vakjury bestond uit Anke van der Laan, hoofd collectie van het Frans Hals Museum in Haarlem, Frank Stroeken, directeur van Holland Art Gallery en galeriehoudster Bianca Landgraaf. Fred Paling reikte namens UWV de prijzen uit.

Voor meer informatie: www.kunstcongresmetperspectief.nl

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Marjanne de Groot, UWV persvoorlichting, tel. 06-21120165, e-mail marjanne.degroot@uwv.nl

UWV

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234