Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met Humanitas

Vorige week heeft de Nationale Postcode Loterij aangekondigd de samenwerking met Humanitas met vijf jaar te verlengen. Sinds 2008 ontvangt Humanitas jaarlijks Euro 4.500.000,- van de Nationale Postcode Loterij. In het laatste jaar van de overeenkomst, dit jaar dus, is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de loterij overgenomen. Ook in de periode 2013-2017 ontvangt Humanitas structureel steun voor het opkomen voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Judith Lingeman, Manager Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij:
"Ook in Nederland zijn er vele mensen die het even niet in hun eentje redden. Humanitas ziet dat in deze tijden van crisis steeds vaker een beroep gedaan wordt op de organisatie. Afgelopen jaar werden meer dan 50.000 mensen geholpen door de 11.500 vrijwilligers. Aan dit belangrijke werk zo dicht bij huis blijft de Nationale Postcode Loterij graag bijdragen, samen met haar 2,5 miljoen trouwe deelnemers"

Eva Scholte, directeur Humanitas:
"We zijn enorm blij dat Humanitas de komende vijf jaar weer op de steun van de Nationale Postcode Loterij kan rekenen. Samen met de NPL kan Humanitas nu nog meer mensen het zelfvertrouwen geven om op eigen kracht hun situatie te veranderen."

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Jaarlijks geven 11.500 goed getrainde vrijwilligers zo'n 51.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Humanitas heeft ruim 600 projecten, variërend van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking. En van maatjescontacten voor inburgeraars tot een chat.

Humanitas

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234