Publiek GLOW maakt lichtkunst voor Eindhoven Culturele Hoofdstad

Spotlight op Eindhoven tijdens opening GLOW op 10 november 2012

PUBLIEK GLOW MAAKT LICHTKUNST VOOR CULTURELE HOOFDSTAD 2018

Eindhoven 5 november 2012 - De zevende editie van GLOW opent met het project LEDs light 2018Eindhoven: de naar schatting tienduizenden bezoekers zullen op 10 november a,s, om 20.12 uur met speciale LED-lampjes de lucht boven Eindhoven verlichten. Met LEDs light 2018Eindhoven zet het publiek Eindhoven in de spotlight als kandidaat voor de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Burgemeester Van Gijzel geeft op 10 november om 20.00 uur op het Stadhuisplein in Eindhoven het startschot voor deze unieke actie.

Met LEDs light 2018Eindhoven heeft GLOW een primeur: nog nooit eerder is tijdens GLOW het publiek gevraagd massaal mee te werken aan een lichtkunstproject. Harry Roumen, voorzitter GLOW: "GLOW is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een lichtfestival met internationale allure waar veel bezoekers uit binnen- en buitenland op afkomen. Als kandidaat voor Culturele Hoofdstad 2018 willen we dit jaar GLOW op een speciale manier samen met het publiek openen. Alle bezoekers krijgen op de openingsavond 10 november op verschillende plekken op de route een speciale LED-knijpkat aangeboden waarmee ze tussen 20.12 en 20.18 uur in de lucht moeten schijnen. Tegelijkertijd gaan langs de route 11 grote zoeklichten aan die ook de hemel verlichten. Op dat moment vliegt een helicopter boven het centrum van Eindhoven die de verlichte route vastlegt op film. Zo creëren we met elkaar dit unieke lichtkunstproject en laten wij zien dat Eindhoven en Brabant zin hebben in de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018!"

LEDs light 2018Eindhoven start om 20.00 uur met een eenmalige laserprojectie van kunstenaar Edwin van der Heide op het Stadhuisplein. Als om 20.12 uur de lichten en de lampjes aangaan begeleidt de percussiegroep Les Tambours du Bronx de stunt met een drumspektakel.

2018Eindhoven|Brabant Culturele Hoofdstad

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234