Vrijdag 9 november: Democratie in Debat met o.a. Eimert van Middelkoop

Is er nog ruimte voor religieuze minderheden?

Nederland is trots op zijn traditie van verdraagzaamheid jegens minderheden. Maar hoe staat het nu met die verdraagzaamheid? Moet rituele slacht worden verboden? Moet het maar eens uit zijn met ambtenaren die geen homoparen in de echt willen verbinden? Is bijzonder onderwijs met een religieuze achtergrond nog wel van deze tijd? Over deze en andere vragen praten we met deskundige en betrokken gasten. Ook het publiek wordt uitgenodigd te reageren.

Sprekers zijn onder andere:
- Jenny Goldschmidt, oud-voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling en nu directeur van het mensenrechteninstituut van de Universiteit van Utrecht
- Eimert van Middelkoop (ChristenUnie), oud-minister van Defensie en van Wonen, Wijken en Integratie

Het debat wordt geleid door Kars Veling (directeur van ProDemos) en Roos Wouters (politicoloog, publicist en debatleider).

Centrale Bibliotheek, 15.00 - 17.00 uur
Spui 68, Den Haag. Toegang is gratis.
Aanmelden is niet verplicht, wel gewenst:
www.democratieindebat.com

Democratie in Debat
Onder de noemer 'Democratie in Debat' organiseren ProDemos, Montesquieu Instituut en perscentrum Nieuwspoort in 2012 een serie debatten over de democratie. Het volgende debat in de reeks vindt plaats op dinsdag 6 juni in perscentrum Nieuwspoort.

Meer informatie: www.democratieindebat.com.

ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234