'Spoorzoeken' verkozen tot Coachboek 2012

Jaarlijks komen er honderden boeken op de markt over zelfontplooiing en professionele ontwikkeling. Het populairste boek op dit gebied is dit jaar het boek 'Spoorzoeken, leven is mensenwerk' van Maurice Oosterhof.

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) organiseerde dit jaar voor de eerste keer de verkiezing 'Het Coachboek van het jaar'. Meer dan 40 boeken waren in de race en in totaal hebben 8.879 mensen een stem uitgebracht. De top 5 bestaat volledig uit 'doe het-zelf' boeken'. Boeken die de lezer helpen om meer zelfinzicht te verkrijgen en concrete stappen te zetten naar een succesvoller leven.
Opvallend is dat er diverse boeken hoog op de lijst staan die te maken hebben met het leren om jezelf beter te presenteren. Een verklaring voor deze ontwikkeling lijkt te liggen in de huidige economische crisis. "Uit onderzoek weten we dat mensen in tijden van crisis relatief meer geld uitgeven aan het uiterlijk, het lijkt er op dat er tevens meer belangstelling is voor boeken die tips geven over hoe je jezelf beter kunt 'verkopen'", aldus Rob Huizing (voorzitter NOBCO).

Overzicht top 9 uitslag:
1) Spoorzoeken, leven is mensenwerk - Maurice Oosterhof
2) Ik hou van mij - Bart de Bondt
3) Kies en ze kiezen jou - Judith Webber
4) De verkoopmachine - Bart van Luijk
5) The Happy Client - Haal meer uit je klant - Yvette Hooites Meursing
6) E-coaching: direct aan de slag met het nieuwe coachen - Anne Ribbers
7) Coachen als professie - Ien G.M. van der Pol
8) De coach als regisseur - Rozemarijn Dols
9) 'Van binnen weet je alles' handboek lichaamswijsheid - Annet van Laar

De auteurs van de top 9 boeken zullen tijdens het NOBCO Boekenbuffet op 29 november 2012 enkele workshops verzorgen. Het doel van deze bijeenkomst is om potentiële schrijvers, auteurs en lezers van deze boeken bij elkaar brengen om de inhoud van de boeken tot leven te brengen. Bekijk de hele lijst van alle boeken en informatie over het Boekenbuffet: www.nobco.nl/coachboek2012

Geplaatst in:

Voor meer informatie over deze verkiezing, het boekenbuffet of een interview met de winnaar (of andere auteur) kunt u contact opnemen met Alexander Waringa (NOBCO Bestuurslid Communicatie en Onderzoek) via 033-2473428 of direct via 06-19626443 of alexander.waringa@nobco.nl

NOBCO

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234