BCD verwacht omzetstijging in 2012

Groei in Azië en Amerika | Uitbreiding in zes landen

Zeist, 2 november 2012 - Het internationale reisconcern BCD Holdings N.V. voorziet een totale omzetstijging van 5 tot 10 procent in het jaar 2012. Het bedrijf behaalde vorig jaar nog een recordomzet van US$ 22,1 miljard. Een solide resultaatverwachting, terwijl de globale recessie - met name in Europa - blijft voortduren en ook de groei in andere regio's tempert.

Groei en herstel
Zakenreisbedrijf BCD Travel startte het jaar 2012 met een financieel sterk eerste kwartaal. De aanhoudende uitdagingen in de Eurozone in de daaropvolgende maanden werden ondervangen door de groei in andere regio's van de wereld. Joop Drechsel, CEO BCD: "Azië en Latijns-Amerika zijn belangrijke groeimarkten voor ons en ook in Noord-Amerika zien we momenteel een herstel van de markt."

Uitbreiding in 6 landen
Internetreisbedrijf Travix lanceerde in 2012 nieuwe websites in Ierland, Luxemburg, Spanje, Brazilië, Rusland en China. "De opstartkosten worden ruim gecompenseerd door de sterke omzetgroei in deze nieuwe afzetgebieden. Schaalvergroting is crucial om succesvol te blijven en uit te kunnen groeien tot een mondiale e-commerce specialist", aldus Drechsel.

Verwachtingen 2013
BCD Holdings verwacht begin 2013 haar definitieve cijfers over het jaar 2012 te publiceren. In een nieuwe Industry Forecast voor 2013 stelt dochterbedrijf Advito, expert op het gebied van reizen, dat de vraag naar reizen vanuit Europa en Amerika licht afneemt, terwijl de mondiale vraag onverminderd blijft stijgen.

Geplaatst in:

Over BCD Holdings
BCD Holdings N.V. is een marktleider in de reisindustrie. Het Nederlandse private bedrijf werd in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en bestaat uit BCD Travel (zakenreizen), Travix (online reizen: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie), Airtrade (consolidating en fulfillment), VakantieXperts (toeristische reizen) en Parkmobile International (mobiele parkeer- en verkeersapplicaties). BCD Holdings is actief in meer dan 95 landen met ruim 12.500 medewerkers en een totale omzet in 2011, inclusief franchising, van US$ 22,1 miljard. Voor meer informatie, bezoek www.bcd-nv.com.

Neem voor vragen en/of opmerkingen contact op met Saskia Wildschut, Hoofd Corporate Communicatie, telefoonnummer 06 3038 5732.

BCD Management BV

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234